AU KAKAV FUDBAL: Neverovatne utakmice na otvaranju četvrtfinala Lige šampiona!

Novosti online

09. 04. 2024. u 22:57

Fudbaleri Real Madrida i Mančester sitija odigrali su nerešeno 3:3, a remi su takođe zabeležili i ekipe Arsenala i Bajerna iz Minhena 2:2.

АУ КАКАВ ФУДБАЛ: Невероватне утакмице на отварању четвртфинала Лиге шампиона!

FOTO: EPA-EFE/JuanJo Martin

Utkamica je počela vrlo sjajno za izabranike Pepa Gvardiole. Već u drugom minutu Bernardo Silva je iz slobodnog udarca prevario Andreja Lunina i doveo Siti u vođstvo . Deset minuta trajala je radost "građana" jer je Eduardo Kamavinga uz pomoć Rubena Dijaza doveo Real do izjednačenja. Već nakon dva minuta, Real je uspeo da dođe i do vođstva preko Rodriga. Nakon udarnih 15 minuta na početku utakmice, oba tima su smirila tempo i do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja. Drugo poluvreme počelo je u znaku Mančester sitija. Napadali su "građani" i stvarali šanse dok nisu došli do izjednačenja u 66. minutu preko Fila Fodena. Već nakon pet minuta usledio je preokret. Joško Gvardiol je pravom bombom sa nekih 20 ak metara pocepao mrežu i doveo Siti ponov u vođstvo. Nisu se predavali "Kraljevići", već nakon osam minuta igre Frederiko Valvedere doveo je utakmicu u rezultatski egal 3:3. Iako se tempo nije smirivao i jedna i druga ekipa su želel i četvrti gol, nažalost brojnih navijača do tog pogotka nije došlo i konačan ishod saznaćemo u Mančesteru.


Arsenal je počeo utakmicu silovito. Bukajo Saka je doveo "tobdžije" u vođstvo u 12. minutu sjajnim udarcem. I njihova radost nije trajala dugo, već samo šest minuta. Serž Gnabri je doveo Bajern do izjednačenja u 18. minutu na asistenciju Bena Vajta. Mreže su mirovale do 32. minuta kada je dosuđen jednaesterac za Bajern, a uspešno ga je realizovao Heri Kejn. Sa ovim rezultatom se i otišlo na pauzu. Iako je drugi deo utakmice bolje počeo Arsenal, Bajern je preuzeo inicijativu, i počeo da dominira u napadu. Tu inicijativu nisu uspeli da naplate, jer su izabranici Mikela Artete vrlo brzo uspostavili kontrolu i došli do izjednačenja preko Lenarda Trosara u 76. minutu. Pokušavale su "Tobdžije" da priprete i da dođu do totalnog preokreta, ali su momci koje vodi Tomas Tuhel uspeli da odole i da do kraja meča sačuvaju pozitivan rezultat pred revanš u Minhenu.

Revanš mečevi su na programu za sedam dana. Dok će sutra snage odmeriti Atletiko Madrid i Borusija Dortmund, odnosno Pari Sen Žermen i Barselona.

BONUS VIDEO: SPASILAC: Ovako je Katai doneo pobedu Zvezdi protiv Radnika u Surdulici

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave