BRAZILCI BESNI POSLE MEČA SA ŠPANIJOM: Obavestićemo FIFA!

M. Bl.

27. 03. 2024. u 22:45

DUEL višestrukih šampiona sveta, Španije i Brazila, u utorak uveče na stadionu "Santjago Bernabeu" zamišljen je kao istinski fudbalski spektakl.

БРАЗИЛЦИ БЕСНИ ПОСЛЕ МЕЧА СА ШПАНИЈОМ: Обавестићемо ФИФА!

FOTO: EPA

Na osnovu rezultata i prikazane igre ni "furija" ni "karioke" nisu izneverili, ali je zakazao glavni sudija Antonio Nobre iz Portugalije koji je dosuđivanjem dva sporna penala za domaćine odveo Brazilce u veliku nervozu koja umalo nije rezultovala tučom igrača dva tima na terenu.

Ono što južnoameričku selekciju posebno boli je činjenica da u ovom meču nije bilo VAR tehnologije što bi po njihovom mišljenju dovelo do toga da oba dosuđena penala budu poništena. Upravo zbog toga predsednik tamošnjeg fudbalskog saveza Ednaldo Rodrigez insistira da nacionalni tim više ne igra prijateljske utakmice pod okriljem FIFA ukoliko ne bude omogućena procedura koja se podrazumeva čak u prve četiri lige brazilskog fudbala.

- Naš savez će obavestiti FIFA da je ne samo na zvaničnim utakmicama brazilskog tima, već i u prijateljskim mečevima, obavezno korišćenje VAR. Fudbal je mnogo napredovao u Evropi i ovakve stvari su nedopustive u tako važnoj utakmici - besno je konstatovao Rodrigez.

U senci nezadovoljstva Brazilaca je ostala još jedna sjajna partija 17-godišnjeg Endrika. Golobradi momak koji je nekoliko dana ranije šokirao Engleze na Vembliju posle samo devet minuta provedenih na terenu, u Madridu je pogodio mrežu Simona za samo četiri minuta igre. Definitivno nema boljeg načina da "Santjago Bernabeu" upozna momka koji će od jula kada postane punoletan nositi dres "los blankosa".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!