NOVI KALČOPOLI NA POMOLU Vlahović i Kostić idu u Seriju "B? UEFA pokrenula istragu protiv Juventusa

Novosti online

01. 12. 2022. u 19:30

DOK svi ljubitelji fudbala prate dešavanja na Svetskom prvenstvu u Kataru, velika drama odvija se u Italiji, gde je Juventus pod istragom UEFA zbog finansijskih malverzacija.

НОВИ КАЛЧОПОЛИ НА ПОМОЛУ Влаховић и Костић иду у Серију Б? УЕФА покренула истрагу против Јувентуса

FOTO: Tanjug/AP

Andrea Anjeli, kao i kompletan upravni odbor Juventusa juče je podneo ostavku, jasno je bilo da nešto nije u redu.

Porodica Anjeli je predložila da ulogu predsednika kluba preuzme računovođa kako bi se klub bolje snašao u trenutnim problemima.

Prvobitno je istragu pokrenulo tužilaštvo u Italiji, sada se priključila i UEFA koja zajedno sa tamošnjim vlastima istražuje šta se dogodilo.

Klub iz Torina tereti se po pitanju kršenja finansijskog fer-pleja, a istražuju se izveštaji u poslednjih pet godina. To je učinjeno zbog sumnje da su bjanko-neri vršili tajne isplate igračima tokom 2020. i 2021. godine u eri kovid pandemije.

Nema sumnje da je ovo veliki problem za klub u kome igraju Dušan Vlahović i Filip Kostić, a pominje se da bi kazna mogla da bude i izbacivanje u niži rang.

Prema članu 31. pravilnika o Sportskom kodeksu u Seriji A, stoji da "svako falsifikovanje dokumenata ili bilo koja druga ilegalna radnja koja vodi ka registraciji kluba u Seriji A mogu da dovedu do oduzimanja bodova ili čak preseljenja u niži rang".

Ostaje pitanje hoće li se crno-belima ponovi "Kalčopoli", kada je 2006. Juventus poslat u Seriju "B". Izgleda da iz toga nisu ništa naučili.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

BUGARKA SE POHVALILA SUSRETOM SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Evo šta mu je poklonila (FOTO)