HAOS U MALMEU UOČI FINALA EVROVIZIJE: Traže bojkot i isključenje Izraela, Šveđani tražili pomoć danske i norveške policije (FOTO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

11. 05. 2024. u 16:59

TENZIJE uoči finala Evrovizije u Malmeu, u Švedskoj, sve su veće, a propalestinski protesti na ulicama su u jeku. Građani između ostalog pozivaju na to da Izrael bude diskvalifikovan iz takmičenja zbog invazije na pojas Gaze.

ХАОС У МАЛМЕУ УОЧИ ФИНАЛА ЕВРОВИЗИЈЕ: Траже бојкот и искључење Израела, Швеђани тражили помоћ данске и норвешке полиције (ФОТО)

Foto: Profimedia

Kako se vidi na fotografijama s lica mesta, veliki broj ljudi je na ulicama, a tu su i kordoni policije koji obezbeđuju skup.

Da su mere bezbednosti jake, prema pisanjima medija, Šveđani su tražili i pojačanje od norveške i danske policije.

Foto: Profimedia

Skandali na bini

Izraelska predstavnica na Evroviziji, Eden Golan, doživela je veliku neprijatnost na sceni tokom generalne probe pred drugo polufinale, kada joj je publika zviždala i skandirala: "Oslobodite Palestinu!" i to tokom generalne probe.

Delegacija Izraela ima posebno obezbeđenje u odnosu na sve učesnike, a u jednom momentu, Eden i njena delegacija nisu mogli da izlaze iz hotela radi bezbednosnih razloga.

Foto: Profimedia

Podsetimo, predstavnica Srbije, Teya Dora, u finalu nastupa pod rednim brojem 16 sa pesmom "Ramonda".

- Sad idemo još jače. Idemo na neko mesto, da izdivljamo, da budemo najjači! Neću da pričam mnogo, ali mislim da ima šanse za sve u ovom momentu - izjavila je Teya Dora posle nastupa u polufinalu.

BONUS VIDEO: Evrovizija nije ono što je bila nekad?

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)