"PONOSNE KARTICE" ZA VIŠEČLANE PORODICE: Akcija na području Bijeljine kao deo politike povećanja nataliteta

V. Mitrić

08. 04. 2021. u 22:04

GRADONAČELNIK Bijeljine Ljubiša Petrović uručio je višečlanim porodicama prve „ponosne kartice“, pomoću kojih mogu da ostvare popuste pri kupovini robe široke potrošnje i za korišćenje usluga.

ПОНОСНЕ КАРТИЦЕ ЗА ВИШЕЧЛАНЕ ПОРОДИЦЕ: Акција на подручју Бијељине као део политике повећања наталитета

FOTO: V. Mitrić

Na području Bijeljine oko 700 porodica biće vlasnici ponosnih kartica.

- Na ovaj način želimo da olakšamo život višečlanim porodicama , a samim tim i da unaprijedimo pronatalitetnu politiku. Na ovaj način roba široke potrošnje i usluge biće im dostupniji što do sada nije bio slučaj - istakao je Petrović.

Petrović je dodao da je ovaj projekat samo jedan u nizu onih kojima će porodica kao stub društva biti osnažena.

FOTO: V. Mitrić

- Iz u budžetu za ovu godinu planirali smo niz sličnih aktivnosti, s ciljem poboljšanja sveukupnog ambijenta i želje da nas bude što više na ovim prostorima - poručio je gradonačelnik.

Predsednik Fondacije za porodicu Dragan Dakić pozvao je privrednike sa područja Bijeljine da se  u što većem broju odazovu na poziv za učešće u ovom projektu, pokažu društvenu odgovornost i višečlanim porodicama odobre određeni popust, jer one zaslužuju podršku.

- U Bijeljini već imamo deset  registrovanih firm sa sjedištem u Banjaluci koji će uvažiti kartice iz Bijeljine. Te firme su iz raznih sektora - obrazovanja, sporta, ugostiteljstva i turizma, farmaceutskih usluga, auto-industrije, prodaje odeće i obuće, školskog  pribora - rekao je Dakić i dodao da će bijeljinsko preduzeće „Semberija-transport“ postati prvi odgovorni privrednik u ovoj branši koji će omogućiti popust prilikom autobuskog prevoza.

Majka šestoro d ece, Branka Gavrić, zahvalila se Gradskoj upravi na ponosnoj kartici, ističući da će im ona i tekako pomoći.

- Gradonačelnik je realizacijom ovog projekta pokazao da vodi računa o pronatalitetnoj politici i da brine o višečlanim porodicama.  Kartica nam veoma znači, jer ćemo pri kupovini ostvarivati popuste - kaže Gavrićeva.

Preostali korisnici ponosne kartice mogu preuzeti svakim radnim danom na Info-pultu  u glavnoj zgradi Gradske uprave, od 8 do 14 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)