OD KRIJUMČARENJA LJUDI ZGRNULI 6 MILIONA KM: Velika akcija policije BIH

V. MITRIĆ

24. 04. 2024. u 08:53

POLICAJCI Granične policije Bosne i Hercegovine započeli su jutros akciju „Piramida", čiji je cilj sprečavanje organizovanog krijumčarenja migranata.

ОД КРИЈУМЧАРЕЊА ЉУДИ ЗГРНУЛИ 6 МИЛИОНА КМ: Велика акција полиције БИХ

FOTO V MITRIĆ

Pretresano je više lokacija na području Unsko-sanske, Zeničko-dobojske županije i Županije Sarajevo, 16 lokacija u Bihaću, Cazinu, Brezi, Visokom, Sarajevu, Kaknju i Velikoj Kladuši. Do sada je pronađeno 14 osoba koje se sumnjiče da su počinile krivično delo organizovane grupe, ili udruženja za činjenje krivičnogg dela krijumčarenje migranata koji su bili deo međunarodne organizovane kriminalne grupe i koji su, poslednjih šest meseci, preko teritorija Bosne i Hercegovine pokušali da prokrijumčare ili su prokrijumčarili više od 600 osoba, među kojima više od 100 maloletnika.

Prema preliminarnim podacima, ova međunarodna organizovana kriminalna grupa proteklih šest meseci zaradila je više od šest miliona  konvertibilnih maraka.

Aktivnosti se sprovode  s Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Hrvatske i EUROPOL-om, a pod nadzorom Tužilaštva BiH. Današnju podršku u realizaciji, u kojoj učestvuje  više od 150 policijskih službenika, pružili su policijski službenici MUP-a Unsko-sanske županije, dok su tokom istrage kontinuiranu podršku Graničnoj policiji BiH pružali Obaveštajno-sigurnosna agencija BiH i Služba za poslove sa strancima.

Inače, tokom prošle i u prva tri meseca ove godine policijski službenici Granične policije BiH su, zbog  sumnje da su počinili 110 kaznenih  dela krijumčarenja ljudi, nadležnim tužiteljstvima podneli 83 službena izveštaja protiv 177 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)