KOLIKO DUGO SMEJU DA STOJE JAJA POSLE USKRSA? Svi prave grešku, a evo kako ćete znati da su se pokvarila
USKRŠNjA jaja mnogima su ukusnija nego obična. Imaju poseban ukus i šmek, te deca, ali i odrasli znaju da ih pojedu i po desetak dnevno. Naravno, ne treba u tome preterivati. Oni koji imaju zdravtsvene probleme, kao što su povišeni holesterol ili neku drugu hroničnu bolest, trebalo bi da izbegavaju žumanca.
Kada je reč o čuvanju jaja većina ih tokom Vaskrsa drži u pletenim i ukrašenim korpama. Prema rečima stručnjaka, najbolje je tvrdo kuvana jaja držati u frižideru, a ne u korpi na stolu. Međutim, navika je čudo. Ukoliko ih već držite na stolu trudite se da sobna temperatura bude optimalna, ne previše toplo i ne čuvajte ih duže od nedelju dana. Ukoliko imaju čudan miris, odmah ih bacite.
Prema "America Egg Boardu" ako su jaja u ljusci, biće bezbedna za jelo nedelju dana nakon kuvanja, dok oguljena treba pojesti isti dan. Ne preporučuje se zamrzavanje kuhanih jaja, bilo u ljusci ili bez nje. Pokvarena jaja ćete prepoznati vrlo lako - prema mirisu. Pokvarena kuvana jaja obično jako mirišu na sumpor, koji se i opisuje kao miris pokvarenih jaja. Ako i niste sigurni da li jaje stajalo predugo, jednostavno ga bacite. Nije vredno rizika.
BONUS VIDEO: VERUJEM U ČUDA | Uskršnji "Novosti" intervju | Tara Milutinović
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
18 ZEMALjA JE GLASALO PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Ovo su pravi prijatelji Srbije (FOTO)
SRAMNA rezolucija o Srebrenici usvojena je danas u Generalnoj Skupštini UN, ali je na glasanju bilo više uzdržanih i protiv ukupno, nego onih zemalja koji su rezoluciju podržali.
23. 05. 2024. u 18:44
DRŽAVA PO DRŽAVA: Pogledajte ko je kako glasao o sramnoj rezoluciji o Srebrenici - više zemalja je nije podržalo nego što jeste!
SRAMNA rezolucija o Srebrenici usvojena je sa 84 glasa za, 19 glasova protiv, dok je 68 uzdržanih.
23. 05. 2024. u 17:49
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice
NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.
22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57
Komentari (0)