BRZA TORTA NAPOLITANKA: Sprema se za tili čas, jednostavna i ukusna

Novosti online

10. 04. 2024. u 07:00

Odličan desert ako nemate dosta vremena za pripremu, a želite nešto slasno i ukusno.

БРЗА ТОРТА НАПОЛИТАНКА: Спрема се за тили час, једноставна и укусна

Foto: Novosti

Sastojci:

 8 belanaca
8 kašika šećera
12 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
kesica praška za pecivo
Fil: 1 l mleka
2 kesice pudinga od vanile
1,5 (375 g) margarin
200 g šećera
500 g napolitanki od lešnika
200 g čokolade
2 šlaga (za konačno filovanje torte) 

Priprema:

Umutite belanca i dodajte sve navedene sastojke za koru. Ispecite koru na srednjoj temperaturi. Za fil skuvajte u mleku puding od vanile sa šećerom. Kad se prohladi, dodajte margarin, sve lepo sjedinite.

Podelite na 2 dela. U jedan deo stavite izmrvljene napolitanke, u drugi dodajte istopljenu čokoladu. Filujte sledećim redom: kora, fil od napolitanki, fil sa čokoladom. Umutite šlag i nafilujte tortu odozgo i sa strane.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ČUVENI ZVERKA? Mnogi kažu da ne liči na sebe, a njegova karijera je krenula nizbrdo zbog optužbi za silovanje (FOTO)