OVAKVU JOŠ NISTE JELI - PREUKUSNO: Posna musaka od oslića

Novosti online

01. 12. 2023. u 07:00

Napravite musaku na drugačiji način. Biće preukusna, i držaće vas dugo sitim.

ОВАКВУ ЈОШ НИСТЕ ЈЕЛИ - ПРЕУКУСНО: Посна мусака од ослића

Foto Shutterstock

Potrebno je:

* 500 g krompira

* 300 g fileta oslića
* 100 g biljnog kačkavalja
* 3 čena belog luka
* veza peršuna
* 100 ml ulja
* 50 ml vode
* so, biber

Priprema:

Izgnječite beli luk, pa ga utrljajte u posoljene i pobiberene filete ribe. U posebnoj posudi napravite preliv od nasečenog peršunovog lista, začina, ulja i vode. Krompir isecite na tanke kolutove i polovinu poslažite u posudu za pečenje. Pospite polovinom preliva, pa prekrijte filetima ribe. Preko ribe slažite drugi deo krompira, nalijte preostalim prelivom i pecite u rerni oko 25 minuta na 200 stepeni. Pred kraj pečenja pospite narendanim biljnim kačkavaljem i vratite nekoliko minuta da se zapeče.

Servirajte sa zelenom salatom ili kuvanim povrćem.

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu