KAKO SE ISPRAVNO PRAVI POSNI PASULJ: Po receptu naših baka - jeftino i lako
Izreka "prost kao pasulj" je nastala zbog toga što se ovo jelo sprema najjednostavnije. Srbi bi rekli da je pasulj majka svih jela, ali posan pasulj je čista osnova svega. Zbog vlakana i svih nutrijenata smatra se najzdravijim jelom. U danima posta ovo je jelo koje će vas zasititi i nahraniti baš kako treba.
Potrebno je:
- 500 grama pasulja
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 zelena paprika
- 1 paradajz
- so i biber, slatka mlevena paprika - začinska,
- lovorov list
- svež peršun
- ulje
- ljute suve paprike
Priprema:
Pasulj veče pred pripremu potopite u hladnu vodu. Sutradan ga procedite i dobro isperite pod mlazom tekuće vode.
U veću šerpu stavite par kašika ulja, dodajte seckan luk i šargarepu pa dinstajte dok ne omekša. Dodajte sitno seckanu papriku i paradajz pa dinstajte još par minuta.
Dodajte opran i oceđen pasulj, a onda sve izmešajte, dodajte začine i nalijte vodu do vrha šerpe. Kuvajte pasulj oko 2 sata na laganoj vatri. Pred sam kraj kuvanja dodajte sitno seckan beli luk i peršun. Kada proključa još jednom sklonite pasulj sa ringle i poslužite.
Ovako skuvan pasulj možete da razlijete u vatrostalne činijice i zapečete u rerni sa suvim paprikama, ali možete poslužiti i uz ljute suve paprike.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09
(UŽIVO) MOĆNE REČI VUČIĆA NA GENERALNOJ SKUPŠTINI UN: Predsednik Srbije sasuo celom svetu istinu u lice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje sednici u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih Nacija. Nakon rasprave uslediće glasanje o rezoluciji o Srebrenici.
23. 05. 2024. u 15:00 >> 16:51
SKANDAL U UN: Pogledajte ko će u ime Crne Gore glasati da su Srbi genocidan narod!
SAVETNIK Misije Crne Gore u Ujedinjenim nacijama Damir Šabanović najverovatnije će biti osoba koja će podići ruku za glasanje zvanične Podgorice u Ujedinjenim nacijama o rezoluciji o genocidu u Srebrenici!
23. 05. 2024. u 13:15
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice
NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.
22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57
Komentari (0)