TRIK ISKUSNIH KUVARA: Može vam biti od velike koristi

Novosti online

18. 03. 2024. u 18:00

KAKO lako da prepoznate koje jaje je skuvano, a koje nije?

ТРИК ИСКУСНИХ КУВАРА: Може вам бити од велике користи

Foto Shutterstock

U momentima kada u rukama držite dva jaja, ali ne možete da sa sigurnošću znati koje je skuvano, a koje sirovo, jer u frižideru imate i jedno i drugo, potreban je trik da biste ih razaznali.

Ovaj trik je proveren i nepogrešiv, a veoma je koristan u kuhinji. Kako biste ga isprobali, potrebno vam je jedno sveže i jedno skuvano jaje.

Prvo zavrtite jedno jaje na ravnoj površini. Ako ste zavrteli kuvano jaje, primetićete da se ono vrti duže.

Foto Shutterstock

Kada zavrtite sirovo jaje, ponovo na ravnoj površini, ono će se vrteti mnogo kraće od kuvanog.

To je zbog toga što se u sirovom jajetu pokreću i belance i žumance, i tako skraćuju vreme rotiranja. Kod kuvanog jajeta tekstura je tvrda i ne utiče na njegovo kretanje.

Na ovaj način možete veoma lako prepoznati koje jaje je kuvano i nema potrebe da ih razbijate da biste to saznali.

(Super Žena/B 92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!