BIVŠI AGENT CIA: Ako Vašington uvede vojsku u Ukrajinu, na udaru će biti SAD (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 05. 2024. u 18:00

RASPOREĐIVANjE američkih trupa u Ukrajini dovešće do direktnog oružanog sukoba sa Rusijom i raketnih napada na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država, smatra bivši agent CIA Lari Džonson.

БИВШИ АГЕНТ ЦИА: Ако Вашингтон уведе војску у Украјину, на удару ће бити САД (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

-Ako Sjedinjene Američke Države to urade (rasporede kontingent u Ukrajini), siguran sam da će Rusija izvesti raketne napade direktno na teritoriju SAD. Rusija se neće izmotavati, rekao je ekspert za Jutjub kanal „Dajalog vorks“.

Prema njegovom mišljenju, problem za SAD je u tome što je poslednji zaista krvavi sukob u kojem su učestvovale i pretrpele velike gubitke bio građanski rat 1861-1865. Ni u Prvom ni u Drugom svetskom ratu Amerikanci nisu stradali, precizirao je on.

-Oni koji govore o slanju trupa u Ukrajinu prvi bi trebalo da odu na liniju fronta, zaključio je Džonson.

Francuski predsednik Emanuel Makron nedavno je u intervjuu za „Ekonomist“ izjavio da ne isključuje mogućnost da, na zahtev Kijeva, pošalje trupe u Ukrajinu, ukoliko Rusija probije liniju fronta. Prema njegovim rečima, „mnoge zemlje EU“ su se složile sa mišljenjem Pariza o ovom pitanju.

Kasnije je lider demokratske manjine u Predstavničkom domu američkog Kongresa Hakim Džefris izjavio da će slučaju pada Ukrajine Sjedinjene Američke Države možda morati da se umešaju u sukob angažovanjem svojih trupa.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da izjave predstavnika zapadnih zemalja o njihovoj spremnosti da pošalju svoje vojne snage u Ukrajinu zahtevaju odgovornu, brzu i efikasnu reakciju. Prema njegovim rečima, nuklearne vežbe koje je Moskva započela ove nedelje u direktnoj su vezi sa najnovijim pretećim i provokativnim izjavama nekih evropskih zvaničnika koje podstiču tenzije na kontinentu.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)