PESKOV PORUČIO ZAPADU: Namerno ekaliraju tenzije jer shvata rizik od kolapsa Ukrajine

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

11. 05. 2024. u 20:14

ZAPADNE zemlje namerno eskaliraju tenzije jer shvataju rizik od potpunog kolapsa Ukrajine u toku tekuće specijalne vojne operacije Rusije, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПЕСКОВ ПОРУЧИО ЗАПАДУ: Намерно екалирају тензије јер схвата ризик од колапса Украјине

Foto: Profimedia

Peskov je rekao novinaru VGTRK Pavelu Zarubinu da su provokativne izjave zapadnih političara "namerna eskalacija tenzija", prenosi TASS.

-Evropljani su švorc i vide da se situacija ubrzano menja u pravcu kolapsa za Ukrajince. Zato oni preuveličaju ovu situaciju. Naravno, to je praćeno provokacijama od strane Evropljana, rekao je Peskov i poručio da je "ovo ključni trenutak".

Prema njegovim rečima zapadni političari poslednjih meseci daju dvosmislene izjave, na primer, francuski predsednik Emanuel Makron sve češće daje izjave o potencijalnom razmeštanju zapadnih trupa u Ukrajini.

-Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron izjavio je da se zvanični London ne protivi ukrajinskim udarima na rusku teritoriju britanskim oružjem, podsetio je Peskov i ponovio da je direktna umešanost zapadnih zemalja u sukob u Ukrajini prepuna nekontrolisanih eskalacija.

Kao odgovor na agresivne poteze Zapada, zvanična Moskva "počinje raketne manevre za uvežbavanje moguće upotrebe nestrateškog nuklearnog oružja", navodi TASS.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)