POLJAK NUDIO POMOĆ ZA UBISTVO ZELENSKOG: Sprečen atentat na ukrajinskog predsednika

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 04. 2024. u 19:41

MUŠKARAC iz Poljske uhapšen je pod optužbom da je bio spreman da špijunira za rusku vojnu obaveštajnu službu i pomogne joj u planiranju atentata na ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, rekli su poljski tužioci, a prenosi AP.

ПОЉАК НУДИО ПОМОЋ ЗА УБИСТВО ЗЕЛЕНСКОГ: Спречен атентат на украјинског председника

Foto: Tanjug/AP

Kancelarija poljskog nacionalnog tužioca navela je u saopštenju da je muškarac, identifikovan samo kao Pavel K, optužen da je bio spreman da prenese informacije o bezbednosti aerodroma ruskim agentima i da je uhapšen juče u Poljskoj.

On je tražio kontakt s Rusima koji su direktno uključeni u rat u Ukrajini i očekivalo se da će preneti detaljne informacije o aerodromu Rzesov-Jasionka u jugoistočnoj Poljskoj, blizu granice s Ukrajinom, koji je ulaz za međunarodne vojne i humanitarne potrepštine za Ukrajinu. Aerodrom je pod kontrolom američkih trupa.

Ako bude proglašen krivim, mogao bi dobiti do osam godina zatvora, navodi se u saopštenju.

Tužioci su naveli i da je hapšenje rezultat bliske saradnje s tužiocima i bezbednosnim službama Ukrajine, koji su pružili ključne dokaze.

Članica Evropske unije Poljska daje čvrstu podršku susednoj Ukrajini i Zelenskom u odbrani od ruske agresije više od dve godine.

(Telegarf.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu