FON DER LAJEN BRUTALNO ZAPRETILA: Uzvratićemo Putinovim prijateljima u Evropi

Tanjug

07. 04. 2024. u 13:35

PREDSEDNICA Evropske komisije i kandidatkinja Evropske narodne partije desnog centra (EPP) za evropske izbore Ursula fon der Lajen obećala je da će ''uzvratiti'' krajnje desničarskim ''Putinovim prijateljima'' u Evropi koji žele da ''otmu'' njenu budućnost.

ФОН ДЕР ЛАЈЕН БРУТАЛНО ЗАПРЕТИЛА: Узвратићемо Путиновим пријатељима у Европи

FOTO: Tanjug/AP

- Rusija ne pokušava samo da zbriše Ukrajinu sa lica zemlje. Agresija Rusije je šira: godinama preduzima hibridne napade na Evropu. Bilo putem sajber napada ili manipulacije društvenim medijima ili instrumentalizacije migranata - rekla je fon der Lajen tokom svog obraćanja u Atini, gde je prisustvovala 50. godišnjici formiranja vladajuće Nove demokratije (članice EPP), prenosi portal Euraktiv.

Ona je istakla da ''Putinovi prijatelji u Evropi'' pokušavaju da ''ispočetka napišu istoriju i otmu budućnost, bilo pod maskom populista ili demagoga. Bilo da se radi o AfD-u u Nemačkoj, o Nacionalnom okupljanju u Francuskoj, Konfederaciji u Poljskoj ili drugim.

Imena su možda različita, ali cilj je isti: Oni gaze naše vrednosti i žele da nam otmu budućnost''.  Fon der Lajen je ocenila da Evropa mora da poveća kolektivnu potrošnju za odbranu.

- Pošto rat nije stvar prošlosti u Evropi, saradnja u oblasti odbrane mora biti obeležje budućnosti u Evropi. I upravo to je ono za šta ćemo se zalagati u ovoj kampanji - navela je fon der Lajen.

Grčki premijer Kirjakos Micotakis rekao je na proslavi da Evropa nema prostor da eksperimentiše, dodajući da je u Grčkoj ekonomska kriza duže trajala jer je ''populizam sprečio njeno oživljavanje''.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (8)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!