AMERIČKI EKSPERT KRITIKUJE VAŠINGTON: Pokušaj da slomi Rusiju pomoću Ukrajine – velika greška (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 03. 2024. u 00:11

KORIŠĆENjE Ukrajine za slabljenje Rusije bilo je velika greška Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je saradnik Centra za transatlantske odnose pri Univerzitetu „Džon Hopkins“ Majkl Brener u intervjuu za list „Azija tajms“.

АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТ КРИТИКУЈЕ ВАШИНГТОН: Покушај да сломи Русију помоћу Украјине – велика грешка (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

-Što se tiče Ukrajine, to je bila fundamentalna geostrateška greška koja je imala negativne moralne posledice: cinično žrtvovanje pola miliona Ukrajinaca, koje su iskoristili kao topovsko meso, i fizičko uništavanje zemlje kako bi se oslabila i marginalizovala Rusija, rekao je Brener.

Kako je istakao, poraz u Ukrajini povlači za sobom mnogo više stvari „od vojnog kraha ukrajinskih Oružanih snaga koji je na pomolu“.

-Zapad je uložio sve što ima u tu kampanju: svoje zalihe savremenog oružja, savetnike, desetine milijardi dolara, drakonske ekonomske sankcije čiji je cilj bio da slome rusku ekonomiju, i nemilosrdni projekat usmeren na izolaciju Rusije i potkopavanje položaja (ruskog predsednika Vladimira) Putina. Ona je neslavno propala po svim tačkama. Rusija je znatno jača u svakom pogledu nego što je bila pre rata, njena ekonomija je pouzdanija od bilo koje zapadne ekonomije, dokazala je svoju vojnu nadmoć i osvojila je simpatije skoro celog sveta van zapadnog, konstatuje Brener.

Takođe, po njegovom mišljenju, takav „sveobuhvatan neuspeh“ pokazao je da SAD više ne mogu da utiču na globalnu politiku kao ranije.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)