KLUPKO SE ODMOTAVA: U Tadžikistanu privedeno devet osoba zbog sumnje da su umešani u teroristički napad u „Krokusu“

Novosti online

29. 03. 2024. u 11:42

DEVET ljudi privedeno je u Tadžikistanu zbog sumnje da su povezani sa izvršiocima terorističkog napada u koncertnoj dvorani "Krokus" u Moskvi, rekao je izvor Sputnjika u specijalnoj službi.

КЛУПКО СЕ ОДМОТАВА: У Таџикистану приведено девет особа због сумње да су умешани у терористички напад у „Крокусу“

FOTO: Tanjug/AP

Privedeni su živeli u predgrađu Dušanbea, a osumnjičeni su i za kontakte sa DAEŠ-om (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji).

U privođenju su učestvovali i pripadnici ruskih snaga bezbednosti.

U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio 22. marta ubijeno je 140 osoba. Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 lica, uključujući četvoricu terorista. Teroristi, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu. Sud u Moskvi odredio im je pritvor do 22. maja.

Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija. Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u „Krokus siti holu“, a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.

(Sputnjik)

 

BONUS VIDEO:

NAJNOVIJI SNIMAK: Šta se trenutno dešava ispred kuće Dankine majke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!