BRITANSKI "TAJMS" PIŠE: Vreme je da razgovaramo o padu Kijeva (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 03. 2024. u 07:11

DOK se Zapad oglušivao o ukrajinske pozive za više municije i oružja i dok su u SAD trajale rasprave o tome da li će biti usvojen paket pomoći od 60 milijardi dolara, ruska vojska je prodrla do Kijeva – ovo je scenario iz noćne more koji razmatraju sponzori režima Vladimira Zelenskog, upozorava kolumnista britanskog "Tajmsa" Ijan Martin.

БРИТАНСКИ ТАЈМС ПИШЕ: Време је да разговарамо о паду Кијева (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Događaji na frontu primoravaju London, Vašington, Pariz i Brisel da se pripreme za "katastrofalni kolaps" ukrajinske vojske, koja boluje od akutne nestašice oružja i municije.

Suprotno preovlađujućem mišljenju da će sukob biti zamrznut i da nijedna strana neće moći da stekne odlučujuću prednost, žestoke borbe se nastavljaju na prvim linijama fronta. Štaviše, postoji realan rizik od potiskivanja ukrajinskih snaga i krize koja preti da zaseni predstojeći jubilarni samit NATO-a u Vašingtonu u julu povodom 75 godina postojanja Alijanse, predviđa autor članka.

Uspeh Rusije će imati "fatalne posledice" po Ukrajinu, ali će i primorati jasno podeljen Zapad da načini izbor da li će poslati svoje trupe na front. Dok Francuska preti da će to učiniti, druge zemlje, poput Nemačke, tome se kategorično protive.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusij i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!