"PROVOKACIJA" Moskva: NATO se u Istočnoj Evropi priprema za moguć sukob sa Rusijom

Novosti online

28. 03. 2024. u 08:21

AKTIVNOSTI NATO-a u Istočnoj Evropi i u Crnomorskom regionu imaju za cilj pripremu za moguć sukob sa Moskvom, rečeno je u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.

ПРОВОКАЦИЈА Москва: НАТО се у Источној Европи припрема за могућ сукоб са Русијом

Foto: AP

U Ministarstvu su ukazali na jačanje vojnog potencijala bloka u Rumuniji, Poljskoj i baltičkim zemljama. Aktivnosti ove vrste su provokacija koja podstiče vojnu napetost na ruskim granicama i stvara dodatnu pretnju bezbednosti zemlje.

- Sve je to usmereno na pripremu saveznika u NATO-u za potencijalni sukob sa našom zemljom - podvukli su u ruskom Ministarstvu za Sputnjik.

Kao primer su naveli militarizaciju Istočne Evrope i Crnomorskog regiona širenjem rumunske vazdušne baze.

Vlasti Rumunije su ranije obećale da će uložiti 2,5 milijardi evra u modernizaciju avio-baze „Mihail Kogelničanu“ u okrugu Konstanca. Tamo će biti formiran vojni grad u kome se može smestiti 10.000 vojnika sa porodicama. Televizija „TVR info“ je objavila da će modernizacija omogućiti da se do 2040. godine baza pretvori u najveći NATO objekat u Evropi. Američka vojska je, inače, koristi od 1999. godine.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je navelo da će pratiti akcije Rumunije, procenjivati rizike i uzimati ih u obzir tokom vojnih planova.

Moskva je više puta napominjala da je Severnoatlantska alijansa usmerena na konfrontaciju, a njeno dalje širenje neće Evropi doneti veću bezbednost. Kremlj je naglasio da Rusija ne predstavlja pretnju nijednoj zemlji bloka, ali da neće ignorisati akcije koje su potencijalno opasne po njene interese.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!