"TREBA DA SE STIDE" Tramp: Jevreji koji glasaju za demokrate mrze Izrael

Tanjug

19. 03. 2024. u 09:01

BIVŠI predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da svi Jevreji koji glasaju za Demokratsku stranku "mrze Izrael".

ТРЕБА ДА СЕ СТИДЕ Трамп: Јевреји који гласају за демократе мрзе Израел

FOTO: Tanjug/AP

- Zaista mislim da mrze Izrael. Svaki Jevrejin koji glasa za Demokrate mrzi svoju religiju. Mrze sve u vezi sa Izraelom i treba da se stide - rekao je Tramp, prenosi Politiko.

On je to rekao komentarišući kritike koje su poznate demokrate uputile izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu zbog rata u Pojasu Gaze.

Izvršni direktor jevrejske grupe "Antiklevetnička liga" ocenio je Trampovu izjavu kao "klevetničku", Bela kuća kao "toksičnu", a tim kampanje predsednika SAD Džozefa Bajdena optužio je Trampa da "napada jevreske Amerikance u periodu narastajućeg antisemitizma".

- Jedina osoba koja treba da se stidi je Donald Tramp. On otvoreno ponižava američke Jevreje i navodno misli da je Hitler neke stvari uradio dobro - rekao je portparol Bajdenove kampanje Džejms Singer.

On je podsetio na izjavu Trampa povodom protesta 2017. godine u Šarlotsvilu kada je "neonaciste koji su uzvikivali da ih Jevreji neće zameniti, hvalio kao veoma dobre ljude".

Trampova izjava je reakcija na govor lidera većine u Senatu SAD Čaka Šumera, koji je Bajden pohvalio, a u kojem je kritikovao Netanjahua i pozvao na promenu političkog liderstva u Izraelu.

BONUS VIDEO: DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!