BORELJ: Rat u Ukrajini promenio istoriju Evrope, ali neće geografiju

Novosti online

24. 02. 2024. u 08:42 >> 08:43

VISOKI predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je, povodom dvogodišnjice rata u Ukrajini, da je EU na strani Kijeva od početka sukoba koji je, kako je naveo, promenio istoriju Evrope, ali neće nasilnim putem njenu geografiju.

БОРЕЉ: Рат у Украјини променио историју Европе, али неће географију

Foto: Printskrin Youtube/Tanjug

- Obeležavamo dve godine od brutalne agresije Rusije na Ukrajinu. EU je bila na strani ukrajinskog naroda od tog tragičnog jutra koje je promenilo istoriju Evrope, ali neće ponovo na silu promeniti njenu geografiju, napisao je Borelj danas na X platformi.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen doputovala je danas u Kijev, povodom obeležavanja dvogodišnjice ruske agresije na Ukrajinu, a u tu zemlju su, između ostalih, stigli i italijanska premijerka Đorđa Meloni, premijer Belgije Aleksandar De Kro i i kanadski premijer Džastin Trudo.

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije