SAVET EVROPE UVEO SANKCIJE : Šest kompanija umešanih u rat u Sudanu na meti osude

I.S.

22. 01. 2024. u 16:21

ŠEST kompanija umešanih u rat u Sudanu, gde se sudanska vojska (SAF) bori protiv Snaga za brzo delovanje (RSF) od aprila, našlo se na meti osude Evropskog saveta koji im je uveo sankcije. Među sankcionisanima su dve kompanije koje proizvode oružje i vozila za SAF, zatim kompaniju za investiranje, takođe pod kontrolom SAF, kao i tri kompanije koje nabavljaju vojnu opremu za RSF.

САВЕТ ЕВРОПЕ УВЕО САНКЦИЈЕ : Шест компанија умешаних у рат у Судану на мети осуде

Foto: Profimedia

Evropski savet ističe da su te kompanije odgovorne za "podržavanje aktivnosti kojima se podriva stabilnost i politička tranzicija u Sudanu".

"Navedene kompanije podležu zapleni imovine. Obezbeđivanje sredstava ili ekonomskih resursa, direktno ili posredno, njima ili u njihovu korist je zabranjeno", naveo je Savet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!