KOMANDANT "AHMATA" O UKRAJINSKOJ OFANZIVI: Posle paničnih izveštaja oglasio se Alaudinov, evo šta kaže o situaciji na frontu

Novosti online

13. 05. 2023. u 20:21

ORUŽANE snage Ukrajine aktivne su samo na određenim sektorima fronta, saopštio je danas zamenik komandanta 2. armijskog korpusa i komandant specijalnih snaga "Ahmat" Apti Alaudinov.

КОМАНДАНТ АХМАТА О УКРАЈИНСКОЈ ОФАНЗИВИ: После паничних извештаја огласио се Алаудинов, ево шта каже о ситуацији на фронту

Foto: Jutjub/Fond "MFTI"/Sila sa Istoka

Ranije je savetnik vršioca dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike Jan Gagin rekao da su ukrajinske trupe pojačale napade duž cele linije kontakta.

- Trupe Oružanih snaga Ukrajine nisu se aktivirale duž cele linije dodira, samo u određenim oblastima, a ni tada situacija nije pretrpela značajne promene - tvrdi Alaudinov za TASS.

- Situacija na našem području je apsolutno pod kontrolom - dodao je Alaudinov.

Alaudinov je ranije izvestio da je zona odgovornosti korpusa od Soledara u DNR do Kremene u LNR.

Poslednjih dana nižu se izveštaji o ukrajinskim uspesima na frontu, zbog čega je reagovao i osnivač "Vagnera" Jevgenij Prigožin.

On tvrdi da su Rusi predali svoje položaje na periferijama Bahmuta, i da je to omogućilo ukrajinskoj vojsci da zauzme važne taktičke položaje, i ističe da je prekinuta blokada puta Bahmut-Časov Jar.

Te vesti su izazvale niz paničnih izveštaja, uglavnom na društvenim mrežama, o mogućem početku ukrajinske kontraofanzive, kao i povlačenju ruske armije.

BONUS VIDEO: NA NEBU I POD VODOM - Snimci vežbi ruske Nacionalne garde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!