LOŠE VESTI ZA ZAPAD: Putin razbio planove protiv Rusije

S. R.

16. 07. 2022. u 12:31

ZEMLjE kolektivnog Zapada nastavljaju da vode antirusku politiku, podstičući druge države da podlegnu njihovom uticaju i izoluju Rusiju.

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА ЗАПАД: Путин разбио планове против Русије

Foto: EPA

Međutim, predsednik Vladimir Putin uspeo je da razbije sve planove Sjedinjenih Država i pokrene zamajac aktivne interakcije Moskve sa svetom, piše South China Morning Post.

Kontakti zvaničnika Rusije sa šefovima drugih država svaki put postaju sve obimniji. Tako je na sastanku G20 ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov imao iskren razgovor sa kolegama iz Brazila, Indije, Indonezije, Kine, Argentine i Turske. Takođe, Putin redovno održava kontakte sa liderima Indonezije, Šri Lanke i Senegala, navodi se u publikaciji.

- Poslednjih nedelja, ruski lider, daleko od toga da je izolovan, bio je u kontaktu sa predsednikom Indonezije Džokom Vidodom, nedavno svrgnutim predsednikom Šri Lanke Gotabajom Rajapaksom i predsednikom Senegala Maki Salom, koji je i predsedavajući Afričke unije - navodi se u tekstu.

Foto: EPA

Posle početka specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, Zapad je izvršio pritisak putem sankcija na Moskvu. Međutim, ta odluka je bila uzrok naglog skoka inflacije i rasta cena za one koji podržavaju antirusku politiku, piše South China Morning Post.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)