AMERIKA UKRAJINSKE PILOTE KORISTI KAO TOPOVSKO MESO: Nova odluka Kongresa protiv Rusije osuđena je na propast

S. R.

16. 07. 2022. u 12:06

KONGRES SAD odobrio je izdvajanje sto miliona dolara za obučavanje ukrajinskih pilota da upravljaju lovcima F-15 i F-16, piše list „Difens njuz“.

АМЕРИКА УКРАЈИНСКЕ ПИЛОТЕ КОРИСТИ КАО ТОПОВСКО МЕСО: Нова одлука Конгреса против Русије осуђена је на пропаст

Foto: EPA

Prema pisanju medija, za obuku je potrebno oko tri meseca.

Deputat Državne dume Oleg Morozov je u intervjuu za FAN nazvao ideju o tromesečnoj obuci vojske Oružanih snaga Ukrajine za pilotiranje američkih aviona, za čiju implementaciju će američki Kongres izdvojiti 100 miliona dolara, alarmantnim i istovremeno sumnjivim poduhvatom.

- Prvo, to znači da se, pošto se oni uče na američkim avionima, razmatra i mogućnost snabdevanja ovih aviona u zonu borbenih dejstava. Drugo, ne mogu ni da zamislim iskusnog pilota koji bi za tri meseca mogao da se nauči da leti u modernom borbenom lovcu ili jurišnom avionu. Dakle, čak i ako se avioni isporuče, ukrajinski piloti se i dalje smatraju topovskim mesom. Što više Ukrajinaca i Rusa gine, to bolje za Amerikance. Sjedinjenim Državama je potreban rat iscrpljivanja do poslednjeg Ukrajinca - objasnio je parlamentarac.

Oleg Morozov je naglasio da je sa stanovišta vojnog rezultata sledeća ideja kongresmena osuđena na propast.

Istovremeno, on je primetio da ako su ranije SAD bar nespretno pokušavale da sakriju svoje učešće u ukrajinskoj krizi, sada bar "igraju otvoreno".

BONUS VIDEO: ČETIRI MESECA PAKLA U "AZOTU" - Pogledajte kako je protekla evakuacija civila iz fabrike

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024