PROBIJENA ODBRANA UKRAJINSKE 54. BRIGADE: Počinju borbe za Ugledar, u toku čišćenje Novomihajlovke, oboreni helikopteri Mi-24 i Mi-8 i 3 drona

P. Z. S. / telegram@rybar

07. 04. 2022. u 19:04

VOJNA operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Mariupolju i Donbasu.

ПРОБИЈЕНА ОДБРАНА УКРАЈИНСКЕ 54. БРИГАДЕ: Почињу борбе за Угледар, у току чишћење Новомихајловке, оборени хеликоптери Ми-24 и Ми-8 и 3 дрона

Foto printskrin jutjub


Kako je na današnjem popodnevnom brifingu naveo portparol ministrstva odbrane ruije general Igor Konašenkov grupa jedinica ruskih oružanih snaga, razvijajući ofanzivu, potpuno je blokirala naselje Novomihajlovka i počela da ga čisti od nacista.

On je istakao i da su goneći jedinice 54. mehanizovane brigade ukrajinskih trupa koje se povlače, jedinice ruskih oružanih snaga blokirale su i naselje Ugledar i sada se bore za njegovo oslobođenje od nacista.

- Tokom dana na ovom području je uništena do pojačana motorizovana pešadijska četa i tenkovski voda ukrajinskih trupa, kazao je Konašenkov.

On je doda i da Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju sa udarima na vojnu infrastrukturu Ukrajine.

- Tokom dana, visokoprecizne rakete sa vazdušnim lansiranjem pogodile su klaster ukrajinske vojne opreme na železničkoj stanici Novograd-Volinskij u oblasti Žitomir. Usled udara uništene su rezerve namenjene za prebacivanje grupaciji ukrajinskih trupa u Donbasu, rekao je Konašenkov.

General Konašenkov je istakao i da je Operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je 42 vojna objekta Ukrajine.

foto: Ministarstvo odbrane Rusije

Među njima: komandno mesto, dva poljska skladišta municije, dva višecevna bacača raketa, kao i 12 uporišta i zona za koncentrisanje ukrajinske vojne opreme.

- Ruski PVO sistemi oborili su u vazduhu dva ukrajinska vojna helikoptera: Mi-8 i Mi-24 u blizini grada Hersona, kao i tri bespilotne letelice, uključujući dve - „Bajraktar ​​TB-2“ u oblastima naselja Krivi Rog i Trudovoj, kazao je Konašenkov.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, 125 aviona, 95 helikoptera, 416 bespilotnih letelica, 2003 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 220 višecevnih raketnih bacača, 869 topova i minobacača poljske artiljerije, kao i 1902 jedinice uništena su specijalna vojna vozila.

BONUS VIDEO - VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije