VELIKA IZLAZNOST U SRBIJI: Tri puta više birača izašlo na hrvatske izbore nego 2020.

Novosti online

17. 04. 2024. u 21:16

NA IZBORE za Hrvatski sabor u Srbiji je danas izašlo tri puta više birača nego na prethodnim izborima, gotovo 1300 na samo dva biračka mesta, objavio je u danas Tomislav Žigmanov, predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV).

ВЕЛИКА ИЗЛАЗНОСТ У СРБИЈИ: Три пута више бирача изашло на хрватске изборе него 2020.

Foto: Profimedia

- Mobilizacija svih koje okuplja Hrvatsko narodno veće (HNV), mesnih odbora i podružnica DSHV-a, članova udruženja koje promovišu kulturu Hrvata bilo je izuzetno, saopštio je Žigmanov.

Naveo je da je reč o najvećem broju izašlih na hrvatske izbore od kada Hrvati u Srbiji učestvuju u političkim procesima matične države.

Prema njegovim rečima, rezultat je to kampanje vođene putem društvenih mreža, pozivanja i organizovanja članova udruženja za koje je organizovan prevoz do Subotice i Beograda iz svih mesta u kojima živi hrvatska zajednica.

Konzul savetnik u hrvatskom konzulatu u Subotici Zdravko Vincelj izjavio je da su dva izborna dana protekla mirno i dostojanstveno. Nije bilo zastoja ni bilo kakvih problema i pored povećanog interesa za glasanje.

Hrvatska zajednica u Vojvodini imala je dvoje predstavnika na dve izborne liste. Predsednica HNV-a Jasna Vojnić bila je kandidatkinja HDž-a, a zamenika predsednika Demokratske zajednice Hrvata Tomislav Stantić nosilac je liste za dijasporu koalicije „Fokus Republika“.

Na parlamentarnim izborima 2020. biračko pravo iskoristilo je 350 hrvatskih državljana u Vojvodini, a 2016. njih 276.

 

BONUS VIDEO: BRNABIĆ: Sramota je da se Đorđe Stanković tokom rasprave u SE ne javi za reč, a narod mu plaća sve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)