PRVI ZVANIČNI REZULATI HRVATSKIH IZBORA: HDZ je uverljivi pobednik, Milanovićeva opcija razočarala

HDZ nakon prebrojanja četvrtine glasačkih listića ima veliku prednost pred SDP-om, dobija 67 mandata, SDP tek 41.

ПРВИ ЗВАНИЧНИ РЕЗУЛАТИ ХРВАТСКИХ ИЗБОРА: ХДЗ је уверљиви победник, Милановићева опција разочарала

Foto: Tanjug/HINA

HDZ je relativni pobednik hrvatskih izbora i po prvim zvaničnim podacima bi osvojio 67 mandata, dok SDP samo 41. Domovinski pokret nakon obrađenih rezultata na 30 odsto izbornih mesta je treća stranka po snazi i dobija 14 poslaničkih mesta, a mrtvu trku vode Možemo i Most.

Ipak, rezultati će se menjati još u izbornoj noći, ali HDZ će sigurno u konačnici imati najviše mandata. Hrvatski građani očito nisu prihvatili retoriku Zorana Milanovića i njegovu strategiju da vodi kampanju za premijera na sigurnom mestu predsednika države, a SDP nije privukao birače koji su bili neodlučni.

HDZ nije mnogo izgubio na popularnosti usprkos brojnim aferama u koje su bili umešani Plenkovićevi ministri, a SDP nije mnogo dobio na popularnosti usprkos što je Zoran Milanović uskočio kao đoker u kampanju. Sve dalje ovisi o zakulisnim dogovorima koji su počeli već u izbornoj noći, a najbolje „udavače“ su Domovinski pokret vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i manjinske stranke, pre svega SDSS kojeg vodi Milorad Pupovac. Jedini problem je što desni Domovinski pokret odbija svaku saradnju sa Srbima u Hrvatskoj, pa ne dolazi u obzir koalicija u kojoj bi bili Andrej Plenković, Milorad Pupovac i Ivan Penava.

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!