OČAJNIČKE MERE: Vlasnik kafića plaća 300 evra svakom ko mu pronađe radnika

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 05. 2024. u 22:22

SUOČEN sa nedostatkom radnika vlasnik jednog lokala je dao oglas i ponudio vaučer od 300 evra svakome ko uspe da mu pronađe osobu koja će biti angažovana u njegovom kafiću.

ОЧАЈНИЧКЕ МЕРЕ: Власник кафића плаћа 300 евра сваком ко му пронађе радника

Foto Shutterstock

Priča vlasnika kafića u centru Aoste, gradića na severozapadnom delu Italije, blizu granice sa Francuskom i Švajcarskom, oslikava trenutno stanje na tržištu radne snage u ovom delu Evrope.

Ponudu za posao objavio je na društvenim mrežama: „Da li imate rođaka ili prijatelja koji nije baš društven? Javite nam i pošaljite biografiju. Ako bude angažovan rado ćemo vam se zahvaliti na pomoći, dajući vam vaučer od 300 evra za potrošiti u "Sent butu" ili "Bloker storu".

-Iskreno više ne znam na koji način da pronađem zaposlene. Postavili smo oglase, uložili brojna ulaganja na specijalizovane sajtove i društvene mreže ali u ovom trenutku, dobili smo samo jedan odgovor, kaže Luka Tentoni, vlasnik bistroa, prenosi Biz lajf.

-Znam dobro, nastavlja on, da je skoro svuda takva situacija, što se vidi iz dijaloga sa kolegama, ali sada samo neko dolazi da traži vikend. Nudimo stalne i stalne trgovinske ugovore, ali izgleda da nikoga nije briga, dodao je on.

-Sve je počelo da se menja od oktobra 2023. godine. Već smo imali početne poteškoće sa zatvaranjem „Via Garibaldi“, onda je jedna osoba otišla u Švajcarsku, drugi su odlučili da promene svoj život i tako smo morali da smanjimo broj radnih sati nedeljno. Nakon Kovida, imali smo rast od 25 odsto, a sada smo na minus 50 odsto, objašnjava vlasnik lokala.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)