ZODIJAČKI ZNACI I STRES: Ovan i Lav neumorni, Vage i Vodolije osetljivije

Astrolog Marina Jungić Milošević

21. 04. 2024. u 13:00

MNOGO puta ste čuli da morate da izbegavate stres, ali da li je to uopšte moguće?

ЗОДИЈАЧКИ ЗНАЦИ И СТРЕС: Ован и Лав неуморни, Ваге и Водолије осетљивије

Foto: Shutterstock

 Svaki zodijački znak ima svoj način odbrane od stresa, predaha od svakodnevnih obaveza, naravno, u zavisnosti od toga koliko je aktivan na fizičkom, ali i na intelektualnom i društvenom planu. I dok se vatreni znaci (Ovan, Lav, Strelac) nikada ne predaju i bore se do poslednjih kapi snage, pripadnici vodenih (Rak, Škorpija, Ribe) i zemljanih znakova (Bik, Devica, Jarac) znaju da se odmore, kako bi zatim još poletnije prionuli na posao.

Vazdušni znaci (Blizanci, Vaga, Vodolija) imaju najosetljiviji nervni sistem, zbog čega se opterećenost obavezama brže reflektuje ne samo na njihovu mentalnu, već i fizičku izdržljivost, dok im u intelektualnoj uglavnom nema premca.

OVAN

Za vas bi dan morao da traje barem 25 sati. Ne znate za predah, jer vašim znakom upravljaju Mars i Pluton, planete energije, vitalnosti, moći, borbe. Aktivni ste do granica izdržljivosti, što vas potpuno iscrpljuje i dovodi do stresa. Braneći se od stresa, energiju praznite kroz sport i seks.

BIK

Vašim znakom vlada Venera, planeta uživanja, pa kada se odmarate, zaista se odmarate, a kada radite, ne dižete glavu od posla. Šetnje, putovanja, boravak u prirodi i čitanje pravi su lek za vas. Ne pomaže vam sport koji zahteva veći fizički napor. Probleme rešavate brzo, jer ste praktični i tako se oslobađate stresa.

BLIZANCI

Pod vlašću ste Merkura. pa ste najaktivniji na intelektualnom planu. Uvek ste pod tenzijom i taj brzi ritam vas najviše fizički iscrpljuje, pa vam ni bavljenje sportom mnogo ne pomaže. Preopterećeni ste obavezama, pa su vam je češće potreban kraći predah, kako biste "napunili baterije".

RAK

Kao sunđer upijate sve utiske iz vaše okoline, jer vašim znakom vlada Mesec, simbol emocija i raspoloženja. Najviše bi vam prijalo da ostanete kod kuće, kada vama to odgovara. Tako biste uz dobru knjigu i film, prikupili energiju za svakodnevne aktivnosti. Na sreću, praktični ste što vam, što vam dosta pomaže u prevazilaženju stresnih situacija.

LAV

Vladalac Sunce, simbol energije i vitalnosti, čini vas uvek punim entuzijazma. Vaš takmičarski duh i potreba za priznanjima, neprestano vas teraju napred i u poslu i u odnosu sa partnerom. Pravi način za ublažavanje stresa za vas su kolektivni sportovi koje vam omogućavaju druženje i mogućnost da pokažete vaš intelekt.

DEVICA

Nikada ne mirujete, ni kada se odmarate, nervi su vam napeti, jer vašim znakom upravlja Merkur, planeta mentalnog stanja. Uvek pružate svoj maksimum u svemu što radite i opet imate osećaj da ne možete sve da postignete i to vas frustrira. Druženje sa prijateljima i rođacima vaš je štit od stresa.

VAGA

Vama upravlja Venera, planeta uživanja, ali i posla, pa ste skloni krajnostima – ili radite ili se odmarate. Odmor vam je neophodan na dnevnom nivou kako biste obnovili fizičku i mentalnu energiju, jer je Sunce u Vagi oslabljeno, što se odražava na vaše zdravlje. Na intelektualnom planu ste neumorni, tu vam predah nije potreban.

ŠKORPIJA

Život treba živeti punim plućima, vaš je moto, jer vama upravljaju Mars i Pluton, planete energije, erotike, moći i novca. Neumorni ste na poslovnom, mentalnom i intelektualnom planu. Prija vam bavljenje sportom koji zahteva ozbiljan fizički napor, što vam uz redovan seks, pomaže u odbrani od stresa.

STRELAC

Posedujete zalihe mentalne, fizičke i intelektualne snage, zbog čega ste vrlo aktivni i dinamični. Ipak, i vas na kraju stigne isrpljenost, jer sebi namećete obaveze koje vam tanje živce. Srećom, pod vlašću Jupitera i Neptuna, puni ste optimizma i mašte da kroz putovanja i sport prevaziđete stres.

JARAC

Vašim znakom upravljaju Saturn i Uran, simboli ambicije, karijere i budućnosti, pa se nikada ne štedite i često radite u slobodno vreme. Mars je vrlo jak u vašem znaku, pa posedujete ogromnu energiju. Vaš štit od stresnih situacija su čitanje knjiga, slušanje muzike, gledanje filmova, posete izložbama.

VODOLIJA

Stres je vaše prirodno stanje, morate da budete najbolji u svemu, jer vam vladaju Uran i Saturn. Na intelektualnom planu ste superiorni i uspevate da se odbranite od stresa, ali na fizičkom to ide teže (Sunce je oslabljeno u vašem znaku pa vam je i zdravlje krhkije). Opuštaju vas putovanja i druženje sa različitim ljudima.

RIBE

Okrepljujući san i boravak na moru najviše vam pomažu da prevaziđete stres. Vama upravljaju Neptun i Jupiter, pa vas opušta i razmišljanje o tome kako da ostvarite svoje ideje. Humanitarni rad i mogućnost da pomognete deci, starima i bolesnima, ublažava napetost koju osećate svaki put kada gledate vesti.


 


 


 


 

OVAN

Za vas bi dan morao da traje barem 25 sati. Ne znate za predah, jer vašim vatrenim znakom upravljaju Mars i Pluton, planete akcije, energije, vitalnosti, moći, borbe. Aktivni ste do granica izdržljivosti, što vas potpuno iscrpljuje i dovodi do stresa. Vaša odbrana od su sportske aktivnosti i seks, a prijalo bi vam da energiju usmerite i na duhovne aktivnostima.
BIK
Vašim znakom vlada Venera, planeta uživanja, pa kada se odmarate, zaista se odmarate, a kada radite, ne dižete glavu od posla. Šetnje, putovanja i čitanje pravi su lek za svakodnevni stres kojem ste izloženi. I pored naglašene potrebe za uživanjem vrlo ste praktični i brzo rešavate dnevne probleme. Obožavate prirodu, ali ne i sportove koji zahtevaju veći fizički napore.
BLIZANCI
Pod vlašću ste Merkura, planete logike i komunikacija, pa ste najaktivniji na intelektualnom planu. Uvek ste pod tenzijom i taj brzi ritam vas brzo fizički iscrpljuje. Mada se bavite sportskim aktivnostima, često ih često menjate jer vam brzo dosade. Preopterećeni ste obavezama, pa vam je češće potreban kraći predah, kako biste "napunili baterije".
RAK
Kao sunđer upijate sve utiske iz vaše okoline, jer vašim znakom vlada Mesec, simbol emocija i raspoloženja. Najviše bi vam prijalo da ostanete kod kuće, kada vama to odgovara. Tako biste uz dobru knjigu i film, prikupili energiju za svakodnevne aktivnosti. Na sreću, praktični ste što vam, što vam dosta pomaže u prevazilaženju stresnih situacija.
LAV
Vaš vladalac Sunce, simbol energije, vitalnosti, čini vas neumornim optimistom, uvek punim entuzijazma. Vaš takmičarski duh i potreba za priznanjima, neprestano vas teraju napred i na poslovnom i na emotivnom planu. Pravi način za ublažavanje stresa, za vas su sportovi koje vam omogućavaju da se družite s ljudima, kao i igre u kojima možete da pokažete vaš intelekt.
DEVICA
Nikada ne mirujete, čak i kada se odmarate, jer vašim znakom upravlja Merkur, planeta mentalnog stanja i komunikacija. Ne volite da trošite vreme na beskorisne aktivnosti i uvek pružate svoj maksimum u svemu što radite. Često imate osećaj da ne možete sve da postignete i to vas frustrira. Druženje sa prijateljima i izlazak u kafanu vaša su odbrana od stresa.
VAGA
Vama upravlja Venera, planeta uživanja, ali i novca, pa ste skloni krajnostima, iz velike aktivnosti prelazite u pasivnost. Odmor vam je neophodan na dnevnom nivou kako biste obnovili fizičku i mentalnu energiju, jer je vaše Sunce oslabljeno, što se češće nego kod drugih odražava na vaše zdravlje. Na intelektualnom planu ste neumorni, tu vam odmor nije potreban.
ŠKORPIJA
Život treba živeti punim plućima, vaš je moto, jer vama upravljaju Mars i Pluton, planete energije, erotike, moći i novca. Neumorni ste na poslovnom, mentalnom i intelektualnom planu. Potrebne su vam sportske aktivnosti koje zahtevaju ozbiljan fizički napor, što vam uz redovan seks, može dosta pomoći u odbrani od svakodnevnih stresnih situacija.
STRELAC
Posedujete ogromne zalihe mentalne, fizičke i intelektualne energije, zbog čega ste vrlo aktivni i dinamični, ali i vas na kraju stignu isrpljenost i stres. Svakodnevno namećete sebi brojne obaveze koje vam troše živce. Srećom, pod vlašću ste Jupitera i Neptuna, pa imate dovoljno optimizma, entuzijazma i mašte da, kroz putovanja i sport, prevaziđete stres.
JARAC
Vašim znakom upravljaju Saturn i Uran, simboli ambicije, karijere i budućnosti, pa se nikada ne štedite na poslu i često radite u slobodno vreme. Mars je vrlo jak u vašem znaku, pa posedujete ogromnu energiju. Vaš štit od stresnih situacija su čitanje interesantnih knjiga, slušanje dobre muzike, gledanje omiljenih filmova, posete izložbama.
VODOLIJA
Stres je vaše prirodno stanje, a nervi napeti kao strune, jer vama vladaju Uran i Saturn, simboli iznenađenja i ambicije. Na intelektualnom planu ste superiorni i uspevate da se odbranite od stresa, ali na fizičkom to ide teže, jer je Sunce oslabljeno u vašem znaku, pa bam je i zdravlje krhkije. Opuštaju vas putovanja i druženje sa ljudima iz svih društvenih slojeva.
RIBE
Okrepljujući san i boravak na moru najviše vam pomažu da prevaziđete stres. Vama upravljaju Neptun i Jupiter, simboli mašte i putovanja, pa vas opušta i razmišljanje o tome kako da ostvarite svoje ideje i zamisli. Humanitarni rad i pomoć koju možete da pružite deci, starima i bolesnima, može da ublaži napetost koju osećate svaki put kada otvorite novine ili uključite televizor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)