RAD OD KUĆE: Napravite inspirativni kutak

Bojana Jovanović

25. 03. 2024. u 13:00

Ukoliko spadate u one koji odnedavno rade od kuće sigurno se borite sa pitanjem kako se izdvojiti i koncentrisati, a pritom ne naružiti životni prostor? Potrudite se da osvetljenje bude odgovarajuće, da sedite u blizini prozora, najbolje tako da vam svetlost dolazi sa strane, a ne spreda niti otpozadi.

РАД ОД КУЋЕ: Направите инспиративни кутак

Foto Shutterstock

Tako ćete izbeći refleksiju i sačuvati vid. Ukoliko radite i noću, neka vam lampa osvetljava potrebna dokumenta i tastaturu, ali ne bi trebalo da sija direktno u ekran, već pored ili malo iza njega. Ako nemate radni sto, a imate lap-top, vodite računa o tome da vam tastatura bude u nivou laktova savijenih na 90 stepeni, a ekran, ako možete, zamenite većim monitorom, koji ćete prispojiti na računar i podići u nivo očiju. Za sedenje koristite udobnu stolicu pre nego fotelju, ili loptu za pilates – ona će vas "terati" da stalno budete u najispravnijem položaju po kičmu, pravih leđa i kolena savijenih takođe pod uglom od 90 stepeni. Zato birajte loptu 10 centimetara veću od one koju biste koristili za vežbanje pilatesa.

U vidokrug postavite sobnu biljku i neki detalj koji volite, poput slike, razglednice ili sitnice donete sa putovanja. Pogled na njih radovaće vas i davati vam pozitivnu energiju.

Da biste se lakše i preciznije organizovali u vremenu, na sto stavite kalendar, a pored njega tablu na koju ćete kačiti beleške. Možete sebi segmentirano isplanirati dan u okviru radnog vremena, a pauze koristite da prošetate po stanu, udahnete svež vazduh, popijete limunadu ili čaj. Trudite se da slobodno vreme tokom pauze ne koristite za bavljenje telefonom, jer ćete tako samo još više zamoriti oči, a i mozak.

Ukoliko ne možete fizički da se odvojite od ukućana, pa vam smeta buka i njihovo stalno zapitkivanje, najbolje bi bilo da stavite slušalice i pustite neku tihu muziku, inspirativnu za rad. Na "Jutjubu" postoji mnogo različitih vrsta muzike, tematski grupisanih, baš za pisanje, računanje, koncentraciju, brže razmišljanje... Odaberite svoju melodiju i – srećan rad!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!