OMAŽ SLAVNIM OČEVIMA: Nenad Pavlović i Jovan popović spremaju film sa posveton Živojinu Pavloviću i Mići Popoviću

M.A.K.

18. 04. 2024. u 16:25

AUTOR trilera "Trag divljači", Nenad Pavlović, od početkom aprila, na Dunavu kod Novog Sada snima svoj drugi igrani film prema romanu "Izlet" iz 1957. godine, našeg slikara, filmskog reditelja i književnika Miće Popovića (1923-1996).

ОМАЖ СЛАВНИМ ОЧЕВИМА: Ненад Павловић и Јован поповић спремају филм са посветон Живојину Павловићу и Мићи Поповићу

Foto Arhiva Novosti

Autor scenarija, uz Nenada, inače sina Živojina Pavlovića (1933-1998) je i slikarev sin, dramaturg Jovan Popović, tako da će to biti i omaž njihovim slavniom očevima.

Ideja autora je i da kroz filmski izraz odaju počast i velikim pokretima naše kulture - zenitizmu u književnosti, Mediali u slikarstvu i crnom talasu u kinematografiji. Tako će "Izlet" biti crno-beli film o traganju mladog umetnika za smislom, slobodom, umetničkim izrazom, ali i pronalaženjem svog mesta u svetu koji ga okružuje.

Glavnog junaka igra Stefan Vukić, a u podeli su i Jovo Maksić, Nenad Heraković, Radoslav Milenković, Denis Murić, Radoje Čupić, Milena Pavlović, Milena Radulović, Milica Trifunović, Marija Opsenica, Elizabeta Đorevska, Antonio Skarpa, Dragan Bjelogrlić i Predrag Miki Manojlović.

"Izlet" samostalno producira filmska kuća "Digimedija", direktorka fotografije je Bojana Andrić, dramaturg Nebojša Pajkić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)