STIHOVI „U LAVIRINTU“: U SKC predstavljanje zbirke poezije Igora Mirovića

V.V.S.

17. 04. 2024. u 13:09

PROMOCIJA knjige poezije Igora Mirovića „U lavirintu” biće održana u četvrtak, 18. aprila u knjižari Studentskog kulturnog centra u Beogradu.

СТИХОВИ „У ЛАВИРИНТУ“: У СКЦ представљање збирке поезије Игора Мировића

foto promo

- On je političar koji se razume u kulturu i književnost. On nije angažovan pesnik na način na koji su to bili Bajron i Viktor Igo. Niti je bio pesnik koji se bavio državnom upravom, kao Deržavin i Gete. To su prevelika imena, ali nisu jedina kod kojih je poznata ta veza – politikom su se bavili i Zmaj i Laza, kao i Đilas i Zogović. Ono što je naš pesnik, i zašto je njegova pesnička knjiga, kao i prethodne, vredna čitanja, bez ove intrige vezane za jednu radnju, jeste želja da se stihovima istraži unutrašnji prostor sveta i sopstvene sumnje – napisao je o autoru Aleksandar Jerkov.

Sedam pesničkih krugova zbirke „U lavirintu” čitaoca suočava sa činjenicom da se mora pevati“ na ovom svetu, i na ovom svetu – inače je sve sivo i svodi se na još jedan jalov dan.

Igor Mirović, dobitnik Nagrade „Aleksije Vezilić”, a novom zbirkom poezije dokazuje da poeziju život nije savladao i da nije izgubila snagu.

Pored autora, o zborniku će govoriti Zoran Đerić i Aleksandar Jerkov, dok će pesme čitati glumci Bojana Stojković i Marko Todorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)