IZBO ČOVEKA, PA POBEGAO U BEOGRAD: Sultanu G. (27), državljaninu BiH, osumnjičenom za ubistvo Novosađanina, određen pritvor (FOTO)

Lj.P.

25. 11. 2023. u 19:41

SULTANU G. (27), državljaninu Bosne i Hercegovine osumnjičenom za ubistvo u saizvršilaštvu, a za drugim se traga duplo starijeg Novosađanina Milana Tucakova, sudija za prethodni postupka Višeg suda u Novom Sadu, večeras je odredio pritvor do 30 dana.

ИЗБО ЧОВЕКА, ПА ПОБЕГАО У БЕОГРАД: Султану Г. (27), држављанину БиХ, осумњиченом за убиство Новосађанина, одређен притвор (ФОТО)

FOTO: Lj.P.

Kako je za “Novosti” rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, ova mera izrečena mu je zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od besktva, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost da bi ostankom na slobodi osumnjičeni mogao ometati postupak uticajem na svedoke, zatim zbog postojanja okolnosti koje uupućuju na osnovanu bojazan da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo za koje je osnovano sumnjiv i težine posledica krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

Milanovo telo pronađeno je u četvrtak, 23. novembra oko 18 časova u stanu u pasažu Zmaj Jovine ulice u centru Novog Sada. Policija je  na pomenutu adresu došla  omah nakon što ih je toga dana, rođak nesrećnog čoveka obavestio da se ovaj već dva dana ne javlja telefon, što mu je bilo sumnjivo. Kada su ušli u stan u kojem je Milan živeo sam, zatekli su ga sa povredama nanetim oštrim predmetom, u lokvi krvi u sobi na podu.

Zasada nije poznato kako su se i kada žrtva i osumnjičeni upoznali, i otkud Sultan u njegovom stanu u Novom Sadu, gde nije imao prijavljenu adresu. Posle ubistva, osumnjičeni Sultan je pobegao, a uhapšen je u zajedničkoj akciji novosadske i Policijske uprave za Grad Beograd u terazijskom parku u Beogradu.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni je često boravio u Beogradu, gde je i uhapšen u parku Terazijskih terasa. Kako saznajemo, istražitelji su do njega došli na osnovu tragova pronađenih u stanu.

Foto: Društvene mreže

Ubijeni Milan Tucakov

Saznanje za ubistvo Milana, koji je pre izvesnog vremena držao pečenjaru i bio poznat po bajaderama od mesa, uznemirilo je vlasnike lokala u pasažu Zmaj Jovine, gde je Milan živeo u stanu rođaka.

- Viđali smo ga često, uvek se fino i kulturno pozdravljao sa svima nama, porućivao bi kafu i da mu je donesemo u stan – kažu u jednom od lokala, navodeći da niko ništa sumnjivo nije video ni čuo. – U poslednje vreme je imao zdravstvenih problema, viđali smo ga sa kesom lekova, a govorio je da ima problema sa plućima. Tu je prethodno bio lokal i adaptiran je u stan, a Milan je u njemu živeo dve godine. Znamo da su ga posećivali rođaci, imao je dva sina, a od supruge se razveo.

Poznanik ubijenog Minje, kako su zvali Milana, još kaže da je nekada bio vlasnik pečenjare i da je bio poznat po bajaderama od mesa, ali se povukao iz posla i prepustio ga nekom iz porodice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)