PRAVOSNAŽNA KAZNA ALENU CIGLERU: Apelacija dala poslednju reč za ubistvo Nebojše Markovića na Banovom brdu

S. J. M.

13. 05. 2024. u 17:12

APELACIONI sud odbio je žalbe tužilaštva i odbrane i potvrdio presudu Višeg suda kojom je Alen Cigler osuđen na 15 godina zatvora za saizvršilaštvo sa Čaba Derom u teškom ubistvu Nebojše Markovića 5.1. 2019. godine na Banovom brdu u Beogradu.

ПРАВОСНАЖНА КАЗНА АЛЕНУ ЦИГЛЕРУ: Апелација дала последњу реч за убиство Небојше Марковића на Бановом  брду

Foto: Printscreen/Facebook

Apelacija je navela da je prvostepni sud pravilno utvrdio na osnovu Ciglerovog celokupnog držanja i ponašanja neposredno pre, u toku samog kritičnog događaja i nakon njega, da su te radnje koje je preduzimao radnje saizvršilaštva.

U prvostepenoj presudi je navedeno da su Der i Cigler su po dogovoru došli 70 metara od Markovićeve zgrade, gde su u automobilu čekali da on izađe. Kada se to desilo Der je rekao Cigleru, koji je bio za volanom, da vozi i on je krenuo i prošao nekoliko metara Markovića, pa stao i nije ugasio motor. Čaba je izašao sa pištoljem i u Markovića, koji je u gepek pakovao dečja kolica, ispalio šest projektila od kojih su ga četiri pogodila. Od tih povreda je kasnije preminuo.

Der se vratio u vozilo i rekao Cigleru da vozi i da ga je upucao, pa je Cigelr vozio do Novog Beograda, gde su na parkingu ostavili automobil i razišli se. Der je otišao do iznajmljenog stana na Vračaru, koji je za njega, kako je navedeno u sudu, iznajmio Vuk Španović, a onda odatle otišao, ostavivši sivu kapu, koju je nosio prilikom izvršenja zločina. Cigler je otišao do autobuske stanice, gde je kupio kartu za Suboticu za sedam uveče i kad je stigao nije otišao kući, već u stan Prskala, gde je i uhapšen.

Sud nije prihvatio Ciglerove tvrdnje da nije znao da će Der da ubije Markovića, već mu je verovao da će samo da ga zaplaši, jer mu duguje pare.

Der je inače za ovo ubistvo osuđen na 40 godina zatvora i on se sada nalazi u Mađarskohj gde izdržava kaznu doživotnog zatvora zbog dva ubistva u toj zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za