NA SUĐENJU ŠARIĆU PROČITANE "SKAJ" PORUKE : Kupovali "igračku" da se reše "Gnojavog"

Z. Uskoković

23. 04. 2024. u 18:51

FOTOGRAFIJA automatske puške, kao i pisane poruke da treba naručiti "igračku", koja će biti "ako Bog da za Gnojavog" i "gledaćemo da pomognemo Gnoju da ode na dug put, sa dve strane ćemo mu pomoći", prikazani su u Specijalnom sudu Beogradu u nastavku suđenja kriminalnoj grupi Darka Šarića.

НА СУЂЕЊУ ШАРИЋУ  ПРОЧИТАНЕ СКАЈ ПОРУКЕ :  Куповали играчку да се реше Гнојавог

Foto N. Skenderija

 Prema tvrdnjama Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) nadimak "Gnojavi" pripadnici grupe koristili su kada su govorili o zaštićenom svedoku Nebojši Joksoviću, koga su nameravali da ubiju.

Ovi materijalni dokazi TOK prikupljeni su posredstvom međuanrodne pravne pomoći i skinuti su sa platforme zaštićene aplikacije "skaj. Iz poruka, koje su se odnosile na oružje, proizilazi da su je naručili od "Kurjaka", kao i da bi trebalo da imaju dve lokacije odakle će, kako se sumnja, pucati u slučaju da se ispreči neki čamac ispred.

Prema planu, likvidacija Joksovića je trebala da se izvrši na popularnoj manifestaciji "Drinska regata", na koju je on, kako su szanali, planirao da ide. Zbog korone, međutim, "Bal na vodi", kako su nazvali reagtu u međusobnoj komunikaciji, je odložen.

Pored puške, u najvećoj sudnici Posebnog odeljenja Višeg sud au Beogradu, rikazano je još nekoliko fotografija iz "skaj" komunikacije. Na jednoj su tri muškarca, a za jednog od njih, tužilac tvrdi da je optuženi Uroš Radovanović ( ranije se prezivao Mišić), a na drugoj pet muškaraca sa kapama i maskirnim odelima, dok jedan od njih drži kalašnjikov.

Za muškarca koji drži pušku tužilac tvrdi da je optuženi Milan Vučinić, ali se on javio za reč i osporio da je to on.Među prikazanim porukama, bila je uočljiva prepiska "brate ona pecaljka od 5000 evra još nije stigla, fali nam još jedna pecaljka ako ćemo da idemo na pecanje". Reč je, kako navodi tužilac u optužnici, o puškama, kojima je trebalo da se ubije svedok saradnik.

Prikazane su i poruke koje su, prema tvrdnjama TOK, razmenjivali prvooptuženi Šarić i Milan Vučinić, a pominje se da je preciznost "one" (puške prim.aut.), koju su od "Kurjaka" sliku slali - 200,300 metara.

Na optuženičku klupu seli su Darko šarić, njegov brnailac Dejan Lazarević, rođeni brat Duško šarić, telohranitelj Danilo Odović... Pored njih, optuženi su i Milan Vučinić, Bojan Stanojković, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović i Arsa Šarić.

Stanojkoviću, Spasojeviću, Andrejiću, Vukiću i Arsi Šariću se sudi u odsustvu, jer su u bekstvu.

Suđenje se nastavlja 13. maja.

 

OPTUŽENI Milan Vučinić prvi put došao je juče došao u sud iz kućnog pritvora, pošto mu je Specijalni sud prihvatio jemstvo od 300.000 evra. Takođe, i Duško Šarić je došao sa slobode, odnosno iz kućnog pritvora, koji mu je određen uz jemstvo od 800.000 evra. Njih dvojica su se zajedno predala 4.januara ove godine, posle bekstva i pošto im se sudilo u odsustvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)