NASTAVLJENO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU ZA PRIPREMU UBISTVA SVEDOKA SARADNIKA: Prikazane poruke sa "skaj" aplikacije

Z. Uskoković

22. 04. 2024. u 18:49

ČITANjEM pisanih poruka, slatih preko zaštićene "skaj" aplikacije, koje su razmenjivali Darko i njegov rođeni brat Duško Šarić, u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi, optuženoj za pokušaj ubistva i diskreditaciju svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ ДАРКУ  ШАРИЋУ ЗА ПРИПРЕМУ УБИСТВА СВЕДОКА САРАДНИКА: Приказане поруке са скај апликације

Darko Šarić, Duško Šarić i Dejan Lazarević, Foto Tanjug/P. Milošević/M. Anđela

 Tužilaštvo za organizovani kriminal tvrdi da je Darko Šarić, dok je bio u pritvoru, zbog krijumčarenja 5,7 tona kokaina, formirao grupu,koja je pripremala likvidaciju zaštićenog svedoka u tom postupku.

Iz prve poruke poslate 11. maja 2020. godine vidi se da Pljevljak obaveštava da se njegova žena porodila i da su dobili sina. Ta poruka izazvala je burnu raspravu u sudnici, jer su Šarićevi advokati naveli da je reč o privatnim porukama u kojima nema dokaza o krivičnim delima i zatražili da se one izuzmu iz spisa.

Ond aje krenula polemika o serveru u Francuskoj , koji je zaplenjen i sa kog su skidani pisani i dokazi u fotografijama, slatih preko "skaja".

- Samo da zamolim tužioca da nam da neki dokaz, da nam pokaže taj zaplenjeni server - insistirao je prvooptuženi Darko šarić. - Ipak ste vi autoritet, insitucija. Kako mi da dokažemo da nije zaplenjen i da ne postoji. Imamo valjda pravo da vidimo ako je nešto zaplenjeno, taj server je fatamorgana.

U nastavku pretresa prikazan je niz poruka iz čijeg sadržaja se vidi da se odnose na privatni život optuženih, ali i one iz kojih je Tužilaštvo zaključilo da optuženi pripremaju paljenje automobila valjevskog biznismena Gorana Nikolaševića. Prema dogovoru sa pripadnicima Šarićeve grupe, Nikolašević je za pokušaj njegove likvidacije lažno optužio Joksovića, kako bi ovaj izgubio status zaštićenog saradnika.

Na suđenju se juče, prvi put sa slobode, pojavio i mlađi Šarić. On se predao 4.januara i uz jemstvo od 800.000 evra pušten je iz pritvora, ali uz obavezu nošenja nanogvice. Duško Šarić se tereti da je dobijao naloge od starijeg brata, a koji su se ticali najčešće finansijskih transakcija i poklona. Pored njih dvojice na optuženičkoj klupi je i advokat Dejan Lazarević, Šarićev brnailac u prethodnom postupku, zatim nekoliko visokopozicioniranih pripadnika MUP Srbije, navijač Uroš Radovanović (nekada se prezivao Mišić)...

Suđenje se nastavlja sutra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)