UNIŠTENO ČAK 17 AUTOMOBILA: Građane na Zvezdari zatekao stravičan prizor na parkingu, odmah pozvali policiju

Novosti Onlajn

19. 10. 2023. u 17:16

MUŠKARAC Š. S. i jedan maloletnik uhapšeni su zbog sumnje da su oštetili 17 vozila koja su bila parkirana na Zvezdari. Lisice na ruke su im stavili pripadnici MUP-a sa Zvezdare u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu.

УНИШТЕНО ЧАК 17 АУТОМОБИЛА: Грађане на Звездари затекао стравичан призор на паркингу, одмах позвали полицију

Foto: Novosti

- U saradnji PS Zvezdara i Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu 17.10., a po nalogu dežurnog javnog tužioca, određeno je zadržavanje prema Š. S. zbog sumnje da je, zajedno sa maloletnikom u odnosu na koga je postupak razdvojen, izvršio krivično delo nasilničko ponašanje - saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Kako su dalje naveli u saopštenju, postoje osnovi sumnje da je Š. S. zajedno sa malolenim licem, na teritoriji opštine Zvezdara 10.10.2023. godine u vremenskom periodu između 03.30 i 04.15 časova bez povoda upotrebom fizičke snage oštetio 17 vozila koja su bila parkirana u različitim ulicama, na taj način što je rukama i nogama udarao u vozila nanoseći ogrebotine i ulubljenja na karoseriji vozila, odvaljivao bočna ogledala, lomio stakla na vratima, što je sve izazvalo strah i uznemirenost građana, odnosno opisanim radnjama značajnije je ugroženo spokojstvo oštećenih i građana koji su u kratkom vremenskom periodu pozivali operativni sistem 192 MUP RS i prijavljivali predmetne događaje.

- Osumnjičeni Š. S. je saslušan dana 19.10.2023. godine pred postupajućim javnim tužiocem, kojom prilikom je izneo svoju odbranu, nakon čega je tužilaštvo stavilo obrazložen predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu da se odredi pritvor prema osumnjičenom u trajanju od 30 dana obrizom da osobite okolnosti ukazuju na opasnost od bekstva, da bi mogao ometati postupak uticajem ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da bi boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo - dodaje se u saopštenju.

Tužilaštvu su uz krivičnu prijavu dostavljeni video-snimci sa nadzornih kamera, a dalje, u dokaznom postupku, biće ispitani oštećeni i svedoci događaja, narediće se antropološko veštačenje, po potrebi i druga veštačenja, prikupiti obaveštenja i sprovesti sve druge neophodne radnje, nakon čega će biti doneta odluka.

Policija u saradnji sa tužilaštvom i dalje nastavlja sa utvrđivanjem podataka u vezi vlasnika vozila koja su oštećena u predmetnom događaju, jer se sumnja da je oštećeno više desetina vozila, a o čemu će tužilaštvo biti obavešteno dopunom krivične prijave.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: PLjAČKA U CENTRU BEOGRADA: Lopovi kradu i pred kamerama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)