MALI IZ VAŠINGTONA: Srbija od MMF dobila podršku za sve što je do sada uradila (FOTO)

Novosti online

18. 04. 2024. u 19:15

POTPREDSEDNIK vlade i ministar finansija Siniša Mali oglasio se iz Vašingtona.

МАЛИ ИЗ ВАШИНГТОНА: Србија од ММФ добила подршку за све што је до сада урадила (ФОТО)

Foto: Instagram

- Nastavljamo posetu Vašingtonu sastancima sa zamenikom direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) @the_imf Bo Lijem i direktorom Departmana za Evropu MMF-a Alfredom Kamerom, koji su podržali sve što je Srbija do sada uradila i istakli da je svetska ekonomija uspela da izbegne recesiju, što je dobra vest i za građane Srbije.

Moramo da budemo veoma pažljivi i vodimo računa o svakom dinaru, ali sa druge strane je naša strategija ulaganja u infrastrukturu, izgradnju puteva, ulaganje u naše zdravstvo, tehnološke parkove, jedina strategija koja na dugi rok može da doprinese daljem privrednom rastu i rastu BDP-a i da doprinese stabilnosti koja je neophodna za povećanje plata i penzija i bolji standard građana - napisao je Mali na društvenoj mreži Instagram.

Mali: Srbija od MMF dobila podršku za sve što je do sada uradila

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali sastao se danas u Vašingtonu sa zamenikom direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Bo Lijem i direktorom Departmana za Evropu MMF-a Alfredom Kamerom, koji su podržali sve što je Srbija do sada uradila i istakli da je svetska ekonomija uspela da izbegne recesiju, što je dobra vest i za građane Srbije. Sastanku je prisustvovala i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Foto: Instagram

- Imali smo veoma konstruktivne i važne sastanke sa najvišim zvaničnicima MMF-a, zamenikom direktora MMF-a Bo Lijem i direktorom Departmana za Evropu Alfredom Kamerom. Vrlo konstruktivni sastanci na kojima je Srbija dobila veliku podršku za sve ono što je uradila u prethodnom periodu, za naše napore, da razvijamo našu ekonomiju - rekao je Mali.

On je naglasio da su tri važne teme bile na stolu sa zamenikom direktora MMF-a Bo Lijem, koje želi da podeli sa građanima Srbije.

- Prva je da je svetska ekonomija usporila svoj rast, ali da je izbegnuta puna recesija. To je za nas veoma važno. Srbija raste brže nego ostale zemlje, a značajno je i to i da ostale države rastu i da ne bude recesije u tim zemljama. To je glavni zaključak MMF-a - rekao je Mali.

Dodao je da je drugi zaključak sa tog sastanka da je kriza pokazala da neke države znaju da reaguju na nju, a neke ne, a da se Srbija svrstala u red onih koje su imale dobru reakciju, čak i u odnosu na razvijenije i bogatije zemlje u svetu.

Foto: Instagram

Kao treće, postoji veliki broj izazova, koji je u srednjem roku pred nama, Evropom i celim svetom.

- Moramo da budemo veoma pažljivi i vodimo računa o svakom dinaru, ali sa druge strane je naša strategija ulaganja u infrastrukturu, izgradnju puteva, ulaganje u naše zdravstvo, tehnološke parkove, jedina strategija koja na dugi rok može da doprinese daljem privrednom rastu i rastu BDP-a i da doprinese stabilnosti koja je neophodna za povećanje plata i penzija i bolji standard građana - zaključio je potpredsednik Vlade. 

Siniša Mali se prethodno tokom današnjeg dana sastao sa predstavnicima zemalja članica Konstituence MMF-a i Svetske banke i tom prilikom poručio da srpska ekonomija raste uprkos izazovima.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)