NA PRVOM LETU PREDSEDNIK VUČIĆ: Od danas direktna avio-linija od Beograda do Mostara (FOTO/VIDEO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

15. 04. 2024. u 15:27 >> 16:30

ER SRBIJA od danas uspostavlja direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara, a na prvom letu na ovoj liniji je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Novinarka "Večernjih novosti" takođe se nalazi na prvom letu za Mostar, odakle će izveštavati o dvodnevnoj radnoj poseti predsednika Vučića Bosni i Hercegovini.

НА ПРВОМ ЛЕТУ ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Од данас директна авио-линија од Београда до Мостара (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Novosti

Avion sleteo u Mostar

Avion iz Beograda upravo je sleteo na aerodrom u Mostaru. 

I Vučić se ukrcao na let

Predsednik Vučić ukrcao se na prvi let za Mostar. 

FOTO: Novosti

Avion pun putnika

Prvi let do Mostara je popunjen. Među putnicima su i ministri Goran Vesić i Tomislav Momirović. 

Foto: M. Škorić

Foto: M. Škorić

Putnici oduševljeni

Putnici su oduševljeni novom uspostavljenom linijom do Mostara. 

Među onima kojima ova nova linija mnogo znači je i popularni pevač Željko Samardžić. 

Uspostavljanje nove linije proslavljeno je i tortom u tu čast. 

Foto: M. Škorić

Foto: M. Škorić

Vučić: Biće veoma jeftine karte od Beograda do Mostara

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je otvaranje direktne avio-linije Beograd–Mostar veoma značajno i za ljude iz Trebinja i okoline, kao i Zapadne Hercegovine i da je to prilika za razvoj partnerskih i ekonomskih odnosa Srbije i BiH.

Dodao je da će ga danas u Mostaru dočekati zvaničnici BiH i Mostara, kao i da pretpostavlja da će se na večeri pojaviti i hrvatski premijer Andrej Plenković jer su nam to partnerske zemlje.

Vučić je to rekao gostujući na RTS-u i ocenio da je avio-linija Beograd–Mostar naš interes, kao i interes BiH.

- To su naši interesi, to je partnerska zemlja, idemo u partnerstvo - kazao je on.

Predsednik je naglasio da je naše da razgovaramo o ekonomiji.

- To je dobro za naš narod... Karte će biti veoma jeftine i moći će da putuju ljudi iz Nevesinja, Ljubinja, Trebinja... Svi će moći da koriste mostarski aerodrom. To je i otvaranje mosta i ka Zapadnoj Hercegovini naseljenoj pretežno hrvatskim stanovništvom - naglasio je Vučić.

Let tri puta nedeljno

Kako je ranije najavljeno iz ove kompanije, srpski nacionalni avio-prevoznik će do Mostara leteti tri puta nedeljno, i to ponedeljkom, petkom i nedeljom. Do Mostara će se leteti avionom tipa ''embraer 175'', let traje 50 minuta, a karte koštaju od 56 evra po smeru, odnosno od 104 evra za povratno putovanje u ekonomskoj klasi.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek rekao je ranije prilikom potpisivanja ugovora o uspostavljanju linije da će to pozitivno uticati na ekonomski i privredni rast, olakšati kulturnu razmenu i doprineti još boljoj saradnji na Zapadnom Balkanu.

Radna poseta Bosni i Hercegovini

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće u dvodnevnoj radnoj poseti Bosni i Hercegovini 15. i 16. aprila 2024. godine. 

 
Prvog dana posete predsednik Vučić prisustvovaće ceremoniji povodom prvog redovnog leta Beograd-Mostar na međunarodnom aerodromu Mostar. 
 
Tokom posete, predsednik Vučić prisustvovaće večeri sa liderima iz regiona koji učestvuju na mostarskom sajmu, sastaće se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Nakon susreta, predsednik će prisustvovati otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede i obići štand Republike Srbije, kao i štandove drugih izlagača. 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave