ZAJEDNIČKA SARADNJA PLATFORME "SRBIJA STVARA" I TELEKOMA: Market sadržaja u Ložionici

G. V.

27. 03. 2024. u 12:56

NACIONALNA platforma "Srbija stvara" i kompanija Telekom Srbija potpisale su Memorandum o razumevanju i započele stratešku saradnju u domenu kreativnih industrija. Jedna od najvažnijih zajedničkih aktivnosti biće i organizovanje prvog srpskog "kontent" marketa koji će se 2025. godine održati u kreativno-inovativnom centru "Ložionica".

ЗАЈЕДНИЧКА САРАДЊА ПЛАТФОРМЕ СРБИЈА СТВАРА И ТЕЛЕКОМА: Маркет садржаја у Ложионици

Foto: Novosti

Ova strateška saradnja, kako je saopšteno iz Kancelarije za informacione tehnologije i eUpravu, slediće misiju dugoročne međunarodne promocije domaćeg audio-vizuelnog sadržaja. Platforma će se fokusirano baviti međunarodnim pozicioniranjem Srbije kroz promociju svakog vida kreativnog "skrin" sadržaja audio-video produkcije, pre svega TV serija, gejminga i muzike.

- Srbija je, zahvaljujući ulaganju Vlade Srbije koje je 130 puta veće nego pre 12 godina, i Telekomu Srbija koje je za samo pet godina proizvelo više od 100 filmova i TV serija, apsolutni lider u regionu i kredibilan, ravnopravan partner producentima, emiterima i distributerima iz celog sveta - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!