SASTANAK POLJOPRIVREDNIKA SA MINISTARKOM TANASKOVIĆ: Ratari traže kredite

G. V.

11. 02. 2024. u 14:13

PREDSTAVNICI deset udruženja poljoprivrednih proizvođača sastaće se danas u Vladi Srbije sa resornom ministarkom Jelenom Tanasković. Oni će razmotriti zahteve koje su ranije uputili i razgovaraće o potencijalnim rešenjima aktuelnih problema sa kojima se susreću uoči prolećne, aprilske setve.

САСТАНАК ПОЉОПРИВРЕДНИКА СА МИНИСТАРКОМ ТАНАСКОВИЋ: Ратари траже кредите

Foto Tanjug

Predložene teme sastanka su dugovanja poljoprivrednika prema Fondu za penziono i invalidsko osiguranje. Predstavnici traže da se definiše na koji način će biti regulisano najavljeno otpisivanje dela kamate na postojeće dugove, kao i reprogram.Takođe, zahtevaju i poljoprivredne kredite sa jedan odsto efektivne kamate, što je, kako su ranije rekli, dogovoreno na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić i ministarkom Tanasković koji je održan u Kisaču.

Jedna od najvažnijih tema u sektoru je i pojašnjenje postupanja resornog ministarstva u slučajevima neslaganja podataka o registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima (RPG) u eAgraru sa aktuelnim stanjem na terenu, zbog čega RPG ulaze u pasivne statuse. Ratari traže da se uvede pismeno upozorenje i rok od 30 dana da vlasnik RPG ispravi greške navedene u tom upozorenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom