DODATNA PODRŠKA VLADE SRBIJE RATARIMA: Razmena mineralnog đubriva za ratarske kulture

Novosti online

26. 10. 2023. u 15:41

VLADA Republike Srbije donela je na današnjoj sednici, na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaključak po kome će Republička direkcija za robne rezerve izvršiti robnu razmenu sa primarnim proizvođačima do 36.000 tona mineralnog đubriva NPK za ratarske kulture.

ДОДАТНА ПОДРШКА ВЛАДЕ СРБИЈЕ РАТАРИМА: Размена минералног ђубрива за ратарске културе

FOTO: Arhiva novosti

Razmena će biti omogućena za merkantilnu pšenicu i kukuruz roda 2023. i 2024, kako bi izašli u susret i pružili dodatnu podršku proizvođačima pred novu sezonu setve.

Prema ovom zaključku razmena mineralnog đubriva za pomenute ratarske kulture će biti omogućena fizičkim licima, nosiocima poljoprivrednih gazdinstava, s ciljem podsticanja poljoprivredne proizvodnje u uslovima otežane prodaje i daljeg plasmana robe.

Kako je država uvek u teškim momentima uz svoje poljoprivrednike donoseći pravovremene mere pomoći, tako smo i ovaj put pronašli način kako da pomognemo primarnim proizvođačima u prevazilaženju teške situacije na tržištu ratarskih kultura.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe