PRIZNANJE ZA PROSVETITELJSKI RAD : U Staparu Vladika Irinej uručio Orden Svetog Save profesoru Branislavu Ćurčiću (FOTO)

J. S.

29. 04. 2024. u 19:28

PRAVOSLAVNI praznik Cveti bio je poseban za Stapare.

ПРИЗНАЊЕ ЗА ПРОСВЕТИТЕЉСКИ РАД : У Стапару  Владика  Иринеј уручио Орден Светог Саве професору  Браниславу Ћурчићу (ФОТО)

Foto: Eparhija bačka

U hramu Vavedenja Presvete Bogorodice liturgiju je služio episkop bački dr Irinej, uz sasluživanje episkopa mohačkog Damaskina, kao i sveštenike i đakone Eparhije bačke. Pojali su članovi dečjeg crkvenog hora iz Stapara i članovi Crkvenog hora „Sveti car Konstantin i carica Jelenaˮ iz Sombora.

Tom prilikom je u čin prezvitera rukopoložen đakon Želimir Acan iz Sombora, a episkop je potom uručio orden Svetoga Save drugog stepena Branislavu Ćurčiću, profesoru istorije iz Stapara.

Episkop je pohvalio profesorov prosvetiteljski rad i naglasio da svi treba da se drže puta koji jedino vodi u život večni. Dirnut ovim visokim priznanjem, prof Ćurčić kazao je za sebe da je „samo tihi, obični pravoslavac, ponikao iz takve porodice, iz takvog sela, podržavan od sveštenika i istomišljenika“.


 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)