U SRBIJU STIŽE OLUJA IZ KOMŠILUKA: U Hrvatskoj već pravi haos na ulicama, lomi drveće - jezivi prizori

Novosti online

16. 04. 2024. u 13:31

NAJAVLjENA promena vremena stigla je u Hrvatsku sa jačim naoblačenjem, kišom i pljuskovima najpre na severozapadu zemlje, a proširiće se i na ostale predele.

У СРБИЈУ СТИЖЕ ОЛУЈА ИЗ КОМШИЛУКА: У Хрватској већ прави хаос на улицама, ломи дрвеће - језиви призори

Foto: Vreme Radar/Printksrin

Padavine će se intenzivirati, mestimice će biti obilnije. Lokalno je moguće nevreme, na što upozorava Meteoalarm, sistem upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Iz DHMZ-a su upozorili i na jače oluje s grmljavinom.

U Zagrebu je tokom prepodneva počeo da duva jak vetar.

- U našim krajevima sve jače će uticati izražena termobarička dolina sa severozapada sa kojom će u utorak posle podne po visini naglo stići osetno hladniji vetar, npr. na 1,5 km visine temperatura će se u svega pola dana s oko 12 °C spustiti na 0 °C. Pritom će se u prizemnom sloju stvarati ciklona sa središtem na severu Italije, čiji će se frontalni poremećaji preko Hrvatske premeštati tokom utorka i srede. Stoga će druga polovina aprila početi uz promenljivo, nestabilno i osetno hladnije vreme, posebno sredinom ove nedelje. Na primer, u unutrašnjosti će najviša dnevna temperatura u sredu, 17. aprila, biti oko 11 °C. Dakle, čak dvadesetak stupnjeva niže vrednosti nego što su bile u nedelju, 14. aprila, kada su oboreni i neki aprilski rekordi, ali takođe i ispod prosečnih vrednosti za navedeno razdoblje - objavio je Državni hidrometeorološki zavod.

Na Žitnjaku je stablo palo na parkirani automobil.

Kako su za hrvatski portal 24sata.hr rekli zagrebački vatrogasci, do podneva su imali već dva uklanjanja stabala.

U Srbiju stiže oluja iz Hrvatske

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je danas da će tokom dana u Srbiji biti vetrovito uz umeren i jak jugozapadni vetar i dalje povećanje oblačnosti, u drugom delu dana mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Vetar će posle podne biti u skretanju na umeren i jak severozapadni i to prvo u Vojvodini, a uveče i u centralnoj Srbiji.

U zoni fronta ponegde će dostizati i udare olujne jačine.

Dnevna temperatura kretaće se od 21 °S na severozapadu Vojvodine do 30 °S na istoku i jugoistoku Srbije, uveče i noću u svim predelima u osetnom padu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?