NA DRUŠTVENIM MREŽAMA SEDAM SATI DNEVNO: Istraživanje "Batuta" o maloletnicima -Prvi seks i sa 11 godina, trećina se tuče bar jednom godišnje

Lj.B.

15. 04. 2024. u 18:18

TREĆINA učenika učestvovala je u tuči bar jednom tokom godine, pokazali su rezultati istraživanja o zdravstvenom ponašanju školske dece u Srbiji u školskoj 2021/2022. godini koje je sproveo Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА СЕДАМ САТИ ДНЕВНО: Истраживање Батута о малолетницима -Први секс и са 11 година, трећина се туче бар једном годишње

Ilustracija / Foto Shutterstock

Oko 41 odsto učenika i učenica prvog razreda srednje škole kazalo je da su prvi sekseualni odnos imali sa 15 godina, a petina je rekla da su prvo intimno iskustvo imali u 11. godini.

Istraživanje je pokazalo da đaci najveći deo slobodnog vremena provode koristeći internet, a svaki 11. učenik koristi društvene mreže više od sedam sati dnevno.

Svaki peti ispitanik naveo je da mu je lakše da govori o svojim osećanjima putem interneta nego uživo.

Nervozu je jednom nedeljno ali i češće, osećalo skoro 40 odsto đaka, dok je trećina bila razdražljiva, a petina se žalila da ima povremeno nesanicu.

Uzorak istraživanja činilo je 198 odeljenja petog i sedmog razreda osnovnih škola i prvog razreda srednjih škola, a ukupno je 3.713 ispitanika odgavaralo na pitanja instituta „Batut“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom