ĐAK PREMINUO POSLE PADA U BEOGRADU: Tragedija u srednjoj zanatskoj školi za decu sa smetnjama u razvoju

V.N.

28. 03. 2024. u 16:57

Spletom nesrećnih okolnosti usled fizičkog kontakta pao i potom preminuo

ЂАК ПРЕМИНУО ПОСЛЕ ПАДА У БЕОГРАДУ: Трагедија у средњој занатској школи за децу са сметњама у развоју

Foto: Beoinfo

U SREDNjOJ zanatskoj školi u Beogradu, koja obrazuje decu sa posebnim potrebama, 18. marta došlo je do nesrećnog slučaja, nakon kojeg je jedan od učenika izgubio život.

- Naglašavamo da nije bilo tuče, odnosno sukoba između dvaju učenika, već da je nesrećnim spletom okolnosti, usled fizičkog kontakta, jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i nažalost kasnije preminuo - kaže za "Novosti" Vesna Leontijević, direktorka ove ustanove. - Škola je odmah reagovala, ukazala je prvu pomoć učeniku i pozvala Hitnu pomoć koja je brzo došla i prevezla đaka u Urgentni centar. Prilikom incidenta učenici su bili pod nadzorom nastavnika i dve medicinske sestre koji su zaposleni u školi. Nažalost i uprkos naporima lekara, učenik je preminuo 22. marta.

Ona je dodala da je u cilju prevazilaženja ove krizne situacije za učenike, zaposlene i roditelj,e škola pripremila plan podrške u skladu sa procedurama postupanja u kriznoj situaciji.

- Škola je u konstantnom kontaktu sa roditeljima učenika i nadležnim institucijama - Ministarstvom prosvete i policijom, koja sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti - navela je direktorka.

Leontijevićeva ističe da je Srednja zanatska škola ustanova škola koja obrazuje učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Ona je naglasila da se kod učenika sa ovim specifičnostima ne možemo govoriti o namerama da se neko povredi, svesnoj radnji i proračunatom postupku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!