UDRUŽENJE VETERANA ORGANA BEZBEDNOSTI I VOJNE POLICIJE ODALI POČAST SABORCU: Venac na spomenik Dragoljubu Tanaskoviću

Z.U.

11. 03. 2024. u 13:26

Predstavnici Udruženja veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije iz Beograda, Niša, Prokuplja i Kruševca, okupili su se juče da sa članovima porodice odaju počast bratu, saborcu veteranu - Dragoljubu Tanaskoviću . Ovog kapetana prve klase vojne službe bezbednosti u Vojnom odseku Prizren, teroristi OVK su zarobili i zverski ubili 1999. godine .

УДРУЖЕЊЕ ВЕТЕРАНА ОРГАНА БЕЗБЕДНОСТИ И ВОЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ ОДАЛИ ПОЧАСТ САБОРЦУ: Венац на споменик Драгољубу Танасковићу

Foto Udruženje veterana

Prema rečima predsednika Izvršnog odbora Udruženja, Blagoja Ljubisavljevića, ovo Udruženje se drži obećanja, datog  na dan osnivanja 23. septembra 2021. godine, da nijedan veteran neće biti zapostavljen, da nijdna žrtva neće biti zaboravljena:

- Koliko god da je velika tuga za izgubljenim saborcem, ovaj skup veterana i porodice nosi u sebi simboliku zajedništva, solidarnosti i ponosa u uverenju da je život dao za najveću srpsku svetinju.

U protekle dve ipo godine veterani su doslovno održali datu reč:  obišli su i položili vence na svim spomen-obeležjima i pojedinačnim spomenicima poginulih veterana iz svih ratova, na celoj teritoriji  Srbije, obišli su  stare, iznemogle i bolesne veterane i pružena im je potrebna pomoć. Takođe, prikupljana je pomoć za siromašne i socijalno ugrožene veterane, pokrenuto je više inicijativa za dodelu imena ulica poginulih  veterana, sa porodicama se okupljali na  komemorativnim  i svečanim  skupovima...

Foto Udruženje veterana

Tokom boravka u Kruševcu, predstavnici Udruženja su se poklonili i senima Kosovskih junaka, polaganjem venca, čime je na simboličan način povezana istorijska vertikala i tragika borbe i žrtava Srpskog naroda za Kosovo i Metohiju, od Lazarevih junaka pre 600 godina, pa sve do savremenih heroja u ratu 1999.

Oba ova mesta, i spomenik Kosovskim junacima i grob veterana Tanaskovića, kako je istakao Ljubisavljević, su kultna i sveta za veterane. Među njima postoji vanvremenska i neraskidiva veza. I jedni i drugi, kao i borci svih ratova za Kosovo i Metohiju svesno su se preselili u carstvo nebesko braneći najsvetiju Srpsku grudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)