NEDOVOLJNO BRINEMO O ZDRAVLJU: Svega 4 odsto građana Srbije ide na preventivne preglede - pokazuju istraživanja

I. K.

26. 03. 2024. u 07:30

ŠEZDESET dva odsto građana Srbije nikada nije otišlo ni na jedan preventivni pregled.

НЕДОВОЉНО БРИНЕМО О ЗДРАВЉУ: Свега 4 одсто грађана Србије иде на превентивне прегледе - показују истраживања

Foto Shutterstock

Samo četiri odsto građana Srbije ide na sve dostupne preventivne preglede, dok 33 odsto ode na poneki, pokazuje istraživanje Štada grupe za februar 2024. godine.

Prema ovoj statistici, delimo prvo, najgore mesto sa Poljskom, u konkurenciji 16 evropskih zemalja.

Na pitanje zašto ne idu na preglede, 35 odsto njih kaže da ne zna na koji bi pregled otišlo, 23 odsto kaže da nema za to vremena, a 12 odsto se plaši loše dijagnoze. Kao i za decu, tako i za odrasle zakon predviđa sistematske preglede.

Dakle, zakonom je pružena mogućnost da se to uradi, i to je sad na savesti čoveka koliko je njegova svest razvijena da brine o svom zdravlju i koristi sve mogućnosti koje je ovaj zdravstveni sistem pružio, poručuju iz Štade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!