ZAUSTAVLJENA EKSPLOATACIJA RUDE: Bivši radnici nikšićkih Rudnika boksita blokirali su rudokop Seoca u Župi nikšićkoj

V.K.

02. 04. 2024. u 13:57

BIVŠI radnici nikšićkih Rudnika boksita blokirali su rudokop Seoca u Župi nikšićkoj, poručujući da neće dozvoliti eksploataciju rude ni sa kopa Štitovo, dok se ne reši, kako kažzu, pitanje njihove imovine i isplata njihovih potraživanja koja godinama traže.

ЗАУСТАВЉЕНА ЕКСПЛОАТАЦИЈА РУДЕ: Бивши радници никшићких Рудника боксита блокирали су  рудокоп Сеоца у Жупи никшићкој

TVCG

Za njih oko 560 radnika, po raznim osnovama  duguje se oko tri miliona evra. Među protestantima je i oko 80 radnika koji imaju privremene penzije jer im još uvek nije povezan radni staž.

- Neka više neko od političara reši ovu agoniju. Mi možemo godinama protestvovati, ali ne možemo živeti dvesta godina. Problemima u Boksitima nikad kraja. Više od deset godina čekamo isplatu potraživanja. Podsećam da je utvrđeno da oko 17 hiljada kvadrata zemljišta na Seocima, uključujući i upravnu zgradu na rudokopu, nije privatizovano. Ova parcela je naša i stečajna uprava može da je proda i isplate naša potraživanja i da se priča oko Boksita konačno završi - kazao je bivši rudar Rašo Čivović.

Imovinu Boksita iz stečaja kuila je kompanija „Uniprom metali“ Veselina Pejovića, a proizvodnju na Seocima i Štitovu organizuju sa podizvođačima.

Dok se ne proda imovina stečajne mase koja se nalazi na ovom rudokopu i susednom Štitovu, obustavi svaka eksploatacija rude. Rudari traže isplatu novca i povezivanje radnog staža za 80 radnika. Oni pitaju da li u Crnoj Gori ima političara koji bi konačno rešio pitanje Boksita

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije